jan
26

Andrew Lloyd Webber hosszú évekig fontolgatta, hogy megírja az Operaház fanomjának folytatását. Az ötlet bizonyára onnan jött, hogy Frederick Forsyth regényíró megírta A Manhatten fantomja című könyvet, amit Webberrel egyeztetve alkotott meg. A könyv ugyanis Webber musicaljének a folytatása volt. A musical is nagyjából követte a könyvet, csak annyi változott, hogy a gonosz karaktert ezesetben Madame Giry lánya Meg kapta.
A Love Never Dies azonban nem hozta meg a várt sikert, hiszen a premier után rengeteg rossz kritikát kapott, aminek hatására Webber átrendezte a darabot, ami egy kicsit talán segített. Azonban így is kevesebb mint másfél év alatt megbukott Londonban, ami meglepő, hiszen a musical dalaiból készült dupla CD világszerte megjelent, így várható volt a nemzetközi érdeklődés. A Broadway premier is folyamatosan húzódott és végül Ausztráliában mutatták be újra. Az ausztrál bemutató óta új premierről nincs hír, és korábban szóltak pletykák japán és magyar bemutatóról is. Mivel ez a darab elbukott, így nem lepne meg, ha a Madách Színház tényleg bemutathatná. Webbernek két jó oka mindenképp lenne a bemutató engedélyezésére.

Nyomj egy lájkot, ha többet szeretnél hallani a Love Never Dies musicalről!

 

Nálunk fut egyedül Az Operaház Fantomja non replica verziója (ami állítólag jobb mint a londoni előadás) és a Volt egyszer egy csapat (Beautiful Game) musical a londoni bukás után, nálunk viszonylag nagy sikert ért el. Jegyzem meg, a Love Never Dies címadó dala a Volt egyszer egy csapat musical egyik dalának feldolgozása. 

 

 

A DVD megjelenése egy jó ötlet volt, hiszen akik még nem látták a darabot biztosan beszerzik majd a DVD-t és talán az ausztrál előadás jobb mint a brit. Az ausztrál előadásban volt pár apró változás, és ezt a produkciót rögzítették és ez a verzió kerül kiadásra. Fontos azonban azt is tudni, hogy az ausztrál előadásban nem az eredeti Ramin Karimloo és Sierra Boggess szereposztás lesz látható.

A DVD országonként más-más időpontban jelenik meg. Február elejétől kapható Ausztriában és Németországban, míg Angliában csak márciustól és Magyarországon csak májustól kapható! Szerintem mire kiadják a magyar felirattal, addigra beszerzi külföldről az akit érdekel a DVD, így kétlem, hogy a hazai megjelenést nagy siker övezné.

Az ausztrál szereplők bemutatkozásáról itt egy videó, de minden elfogultság nélkül én úgy érzem, hogy ez a csapat nem olyan ütős mint Sierra és Ramin. Ráadásul a nevük nem annyira ismert mint Sierra és Ramin neve. Sierra Amerikában is nagy sikert aratott, sőt ő fogja játszani a Rebecca musical főszerepét is a Broadwayn.

Az ausztrál cast bemutatkozása:

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr773833042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2016.02.07. 22:30:43

Az ausztrál csapat fantasztikus munkát végzett. Pár éves késéssel szereztem be a DVD-t. Ha ilyen lett volna az ősbemutató, ennyire igényes, akkor talán nem bukik akkorát a darab. Ősöreg Fantom rajongóként állítom, hogy a folytatás tökéletes. Hiába kiváló Ramin és Sierra, ha ócskapiacra rakták ki őket. Egy musicalnek, különösen a fantomosnak, igen csak jót tesz a pazar háttér.
süti beállítások módosítása