jan
29

2012. március 30-31-én lesz az Operettszínház új premierje  a Veled, Uram rockopera (Szörényi Levente és Bródy János műve) a Thália Színházban.(Jegyeket ide kattintva már vehetünk is!) A Szép nyári nap óta nem volt olyan nagy musical premier amiben Dolhai Attila, Szinetár Dóra, Bereczki Zoli, MÁZS vagy Janza Kata ne lett volna benne. Így őszintén meglepett az új szereposztás, amiben sok olyan név szerepel, akiről még nem hallottam, vagy nem musicalszerepben ismerem, és csak kettő a megszokott nevekből.

Az első számú  férfi főszerepet Istvánt Sasvári Sándor és Földes Tamás játsza, (én azthittem azt is Dolhai Attila kapja), Gizella királynő szerepét a Füredi Nikolett és Geszthy Veronik kapta. Orseolo szerepében Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt, Vászoly szerepében Feke Pál és Szerényi László (érdekes, hogy Feke Pált az Aidában is ő váltotta most). Janza Katát ismét Nádasi Veronika váltja majd Ilon szerepében. A többi szerep azonban már igazán érdekes, hiszen tele vagyunk nagyon új nevekkel.
 

Nyomj egy lájkot, ha többet szeretnél hallani a Veled, Uramról!

 
KERO korábban azt nyilatkozta, hogy a színház a maga sztárjait neveli ki. Úgy tűnik az új generáció kinevelés aktívan megkezdődött. Beújították a Rómeó és Júlia szereposztását, és most az új premierben az új tehetségek már első és második szereposztásban kapják a szerepeket. Imre herceg szerepében Kádár Szabolcs és egy új tehetség Barkóczi Sándor lesznek láthatóak. Krisztina szerepében a csodás hangú Vágó Bernadettet Fekete-Kovács Veronika váltja, aki már az Erdei kalamajkában és a Tavaszébredésében is látható volt, de a Sakk musical kórusában is ott volt. Aba Sámuel nádort Németh Attila és a Miss Saigon musicalben már kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szentmártoni Norman játsza majd. Gellért püspök szerepében az egyik első Mozartunk Magócs Ottó lesz látható és őt az inkább operettekből ismert Mati György váltja majd. Zobor táltos szerepében Pirgel Dávidot az X-faktorból is ismert Angler Balázs váltja.

 
Meglep, hogy Zádori Szilárd nem kapott szerepet a darabban, sőt engem már a Rómeónál meglepett, hogy Szilárd nem kapott szerepet. Azonban könnyen meglehet, hogy a színház tartogatja még magának az új tehetséget és majd később egy igazán testhezálló főszerepet ad neki, ahogyan ezt Kádár Szabolccsal is tették.
 
A Veled, Uram kapcsán még pár dolgot fontosnak tartok megjegyezni. Az István, a király folytatásaként is emlegetett rockopera a lezárása István életének. A történelem nagy kérdéseit, például Imre herceg máig tisztázatlan halálának kérdését is feszegeti. Fontos megjegyezni azt is, hogy a szerzők kizárólag az Operettszínház számára írtak új dalt a darabba, és az előadás teljesen filmszerű-jelleget kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr843968173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása