jan
31
Hát mégsem lesz Quimby musical! "NEM készül musical Quimby dalokból, a zenekar nem adta ilyenhez a nevét. A rendezővel történt előbbi beszélgetésünk szerint az említett darab prózai előadás"
 
A Spirit Színház honlapján meghirdetett előadásról úgy szólt a leírás:
"A francia sanzonok hangulatára hangszerelt Quimby kultuszdalokat éneklik a szereplők, egy szintén nagyon fiatal, a köztudatba nemrég berobbant muzsikus, a harmonikás Szabó Ádám kíséretével." Természetesen a leírás már nem elérhető!
 
Miután Szinetár Dóra hivatalos Facebook oldaláról jutottam el az oldalra, feltételeztem, hogy ez egy már letárgyalt dolog.... Ám mint a lenti kommentek is mutatják az előadás meghírdetésre került, csak éppen a Quimby ehez hozzá sem járult! Kíváncsi vagyok, hogy a frissült tartalom alatt a "1666-21012. Lully-Quimby. Moliere-Molnár. Fekete-fehér...és a romokon ülve már csak röhögünk..." mit is takarhat?:) 
 
A ki tudja milyen dalokat a Csillag születikből megismert harmonikás Szabó Ádám fogja játszani(?)! A főszerepekben Szinetár Dóra, Szendy Szilvi, Makranczi Zalán, Perjés János, Müller Júlia, Jászberényi Gábor. A darab 2012. augusztus 23. és 28.lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon! A jegyek értékesítését már megkezdték... Jegyek itt!
 

Nyomj egy lájkot, ha többet szeretnél hallani musicalekről!

 
A darabról a színház honlapján korábban fellelhető leírás: Mizantróp – junior: beavatja a fiatalokat a kommunikáció hiányának problémájába (a társkapcsolatok, konfliktuskezelés, emberi karakterek) egy örök érvényű darab kapcsán. Mai, a darab mondanivalójához illő dalszövegek és zene – egy híd, ami kapocs lehet a színház és a középiskolások, felnőtt fiatalok között, ami nélkül talán nem jönnének el az előadásra. A francia sanzonok hangulatára hangszerelt Quimby kultuszdalokat éneklik a szereplők, egy szintén nagyon fiatal, a köztudatba nemrég berobbant muzsikus, a harmonikás Szabó Ádám kíséretével.
 
A jelenlegi álláspont:
A mizantróp egy prózai előadás lesz, amiben dramaturgiai szerepet kapnak a Quimby dalai, szorosan illeszkedve a mondanivalóhoz. Az előadásnak a musicalekhez semmi köze nem lesz, Szinetár Dóra és Szendi Szilvi prózai szerepet kaptak.

 
Szereposztás:
Alceste: Makranczi Zalán
Céliméne, Alceste szerelmese: Szinetár Dóra
Philinte, Alceste barátja: Jászberényi Gábor
Oronte, Céliméne szerelmese: Perjés János
Arsinoé, Céliméne barátnője: Kolti Helga
Arsinoé, Céliméne barátnője: Müller Júlia
Éliante, Céliméne unokahúga: Szendy Szilvi
Acaste: Szabó Viktor
Du Bois, Baszk, Tiszt: Széplaky Géza
Clitandre; zenész (harmonika): Szabó Ádám
zenész (gitár): Kutik Rezső
 
Rendező: Bori Tamás
 
És akkor így ideillően azért a Quimby musicalre is elmondhatjuk, hogy Most múlik pontosan:))))) 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr504035715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supro 2012.02.02. 15:04:03

Kérem a fenti cikk eltávolítását és az alábbi pontosítás azonnali közlését:
NEM készül musical Quimby dalokból, a zenekar nem adta ilyenhez a nevét. A rendezővel történt előbbi beszélgetésünk szerint az említett darab prózai előadás. A fenti cikkből a Quimby-t illetően gyakorlatilag szinte egy szó sem igaz.
Üdvözlettel
Podlovics Péter
quimby.hu

Spirit Színház 2012.02.02. 15:26:04

Kapcsolódva az előző kommenthez: szintén kérem az azonnali eltávolítást.
A mizantróp egy prózai előadás lesz, amiben dramaturgiai szerepet kapnak a Quimby dalai, szorosan illeszkedve a mondanivalóhoz.
Nyilván jóakarat vezérlete a musical rajongót, de ez nem fedi a valóságot. Az előadásnak a musicalekhez semmi köze nem lesz, Szinetár Dóra és Szendi Szilvi prózai szerepet kaptak.

Üdvözlettel:
Perjés János
Spirit Színház

zen-e 2012.02.02. 15:32:04

Kedves Musical hírek író!

A Quimby zenekar tagjainak szerzői jogi képviselőjeként jelzem, hogy a fenti bejegyzésben sok minden tévesen szerepel.
Szeretném nyomatékosítani - nem csak mert jól hangzik - hogy a darab címe
"A mizantróp", a műfaja dráma. Tehát nem musical. Mint ilyen tehát nem is sok keresni valója van a musical hírekben.

A címe pedig (újra) "A mizantróp". Nincs avagy és pláne nem "most múlik"!

Megbeszélés folyik arról, hogy ESETLEG néhány Quimby dalból 3-4 sort elénekelnek a szereplők, de egyelőre erről sincs megállapodás, tehát a Quimby dalok elhangzása is csupán egy kecsegtető lehetőség, de nem tény!

A darabra és a Quimby zenekarra nézve is kínos, ha olyan dolgokat tulajdonítunk neki, ami nem a sajátjuk, ezért kérem javítani fentieknek megfelelően a bejegyzést! Feltéve, ha valódi hírekről hivatott szólni a blog.

Én is nagyon sajnálom, hogy a Quimby egyelőre NEM tervez musicalt készíteni, de ettől még a fenti bejegyzés nem igaz.

Bármilyen további - Quimby dalok felhasználásával kapcsolatban - szívesen fogadom a megkeresést!

Köszönöm a mielőbbi helyesbítést!
Üdv:
Falus Ildikó
Schubert Music Publishing Kft.

bori.tamas 2012.02.03. 09:30:00

A klasszikus vicc jut eszembe az átkosból. Tehát, hogy a hír igaz, csak nem Leningrádban, hanem Moszkvában, nem Volvókat, hanem Volgákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak... Amúgy stimmel. Szóval Molière: A Mizantróp (így, alcím nélkül) c. darabjának bemutatására készülünk. Ha egy "prózai" előadásban zenék hangzanak el, akkor az már "zenés"? Lehet, de akkor gyakorlatilag minden előadás az. Viszont semmiképp sem musical. Amivel, mint műfajjal nincs semmi bajom, csak épp vicces a sült húst a gyümölcstortával összehasonlítani. Hogy miért Quimby zenék? Csak. Mert szeretem, ráadásul nagyon találónak érzem őket zeneileg-szövegileg a darabhoz. És azért nem CD-ről, hanem élőben, mert mindig utáltam a "konzervet". Az viszont nagyon bosszant, hogy magyarázkodnom, magyarázkodnunk kell egy olyan produkció kapcsán, aminek még az olvasópróbája sem volt meg. A személytelen netes "komment-háborúkban" eddig sem vettem részt, ezután sem fogok, viszont kérem a cikk eltávolítását, mert a benne szereplő hibás információk nagyon kellemetlenül érintik a leendő előadást, a szereplőket, valamint a Quimby zenekart.
Üdvözlettel: Bori Tamás

egymusicalfanatikus 2012.02.08. 14:08:17

Kedves mindenki! A bejegyzésemet nem törlöm, mivel ÉN nem hibáztam. A legfrissebb információkat kiraktam így a bejegyzés olvasói a legfrissebb hírekről tájékozódhatnak PONTOSAN, és természetesen a saját magam igazolására nyilvános marad a korábban publikált anyaguk. Hála az égnek az információk nekem megvannak és a Google tárolt verziójában is fellelhető volt! Ez igazolja azt, hogy az általam közölt információk nem légből kapott álhírek!

Ez egy blog! A privát véleményem tükrözi pozitívan és negatívan egyaránt!

Furcsának tartom, hogy meghirdetnek egy darabot aztán publikálják az ország vezető musicalszínésznőjének hivatalos Facebook oldalán és jegyet is árulnak, miközben a darab még kész sincs. Még furcsább, hogy publikálnak egy darab leírást, amiről kiderül, hogy nem is fedi a valóságot! Természetesen a cikkemet nem kívánom törölni, mivel én nem hibáztam és csak tovább közöltem egy információt!

Mellékesen kedves Ildikó, a -"A címe pedig (újra) "A mizantróp". Nincs avagy és pláne nem "most múlik"!"- kommentjére reagálva ajánlom figyelmébe a darab leírásáról szóló direkt linket: www.spiritszinhaz.com/eloadas/mizantrop_avagy_most_mulik_pontosan

Csak én látom ott azt, hogy mizantrop avagy most múlik pontosan?

Amennyiben újabb friss anyaggal szolgálnak örömmel várom. Viszont saját hitelességemet rontanám azzal barátaim és már igen magas számú követőim előtt, ha a bejegyzést törölném! A bejegyzésben a továbbiakban hibás információ nem szerepel, mindenki az aktuális álláspontot ismeri! Amennyiben születik végleges döntés a darabról és nyilvános lesz a VÉGSŐ tartalmi verzió azt is publikálom. Addig azonban ez marad, mert musical kötődése akkor is van ha nem musical lesz, hiszen Szinetár Dóra a főszereplője!

Wishdoo 2012.04.08. 20:50:40

Úgy látszik, a tippelgetéseid nem aratnak túl nagy sikert mostanság. Lehet, hogy abba kéne hagyni, nem?

egymusicalfanatikus 2012.04.14. 12:00:52

@Wishdoo: Ja, lehet.. Bár ha a szervezők úgy hirdetnék meg a darabokat, hogy már tisztázott az előadás minden részlete, akkor nem kéne találgatnom:)
süti beállítások módosítása