ápr
14

Pont 100 éve, 1912-ben április 14-én ütközött jéghegynek a Titanic, majd április 15-én elsüllyedt. A hajózástörténet egyik legmeghatározóbb tragédiájáról több film is készült, de az óriási összegeket felemésztő tengerjáróról még musical is készült.

A Titanic musical a tévhitekkel ellentétben nem a Leonardo Di Caprio főszereplésével bemutatott film színpadi verziója, hanem egy teljesen más produkció, bár tény, hogy a musical a sikerét részben az Oscar-díjas filmnek köszönheti. A musical a Titanic történetét dolgozza fel. A Broadwayon több Tony díjat besöpört, valamint 1997-ben az év legjobb musicalje volt. A színpadon különleges technikát alkalmaztak, és természetesen az egyik leglátványosabb jelenet volt a hajó süllyedése.

Nyomj egy lájkot, ha tetszik a kép és érdekelnek a musicalek!

 
 

A Titanic musicalt ma este ismét játszák a hajó 100 éves évfordulója alkalmából az Egyesült Királyságban, valamint a nyáron Ausztriában kerül színpadra. Az osztrák produkcióról bővebben ide kattintva olvashatsz!

A musicalből egy kis ízelítőt kaphatunk a lenti videóban, amelyből kiderül, hogy ez nem éppen az a slágerekkel megtűzdelt vidám darab, de méltó megemlékezés a Titanicról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr504424952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarZizzi (törölt) 2012.04.15. 21:04:12

Éppen ezt hallgatom. :) Jó tudni, hogy más is ismeri Magyarországon. Nekem nagy kedvencem!
süti beállítások módosítása