júl
5


drjekylllaboratóriuma2.jpg
2012. július 6-án kerül a Szegedi Szabadtéri Játékok keretein belül lesz látható a Broadway egyik legnagyobb siker musicalje a Jekyll és Hyde. A véres szerelmi történethez a sztár díszlettervező Kentaur álomodott új díszleteket. A musicaltörténelem egyik legjobb előadásának főszerepeiben válogatott jó hangok lesznek láthatóak. Janza Kata az Operettszínház sztárja, Molnár László és Tunyogi Bernadett (igen az a Tunyogi) mellett Nagy Balázs és Berkes Gabriella lesz látható.

A Jekyll és Hyderól írhatnék minden szépet és jót, de azt hiszem elég beszédes már maga az a tény is, hogy az egyik nagy dal nem csak a Broadwayon volt hallható, hanem az egyik amerikai elnök avatásakor bevonuló zeneként is hallhatták az amerikai nézők. Sőt! A Broadway premieren az egyik dal végén 10 perces taps állította meg a közönséget. Hát kell ennél több? (A dalt magyarul hallgathatjátok meg a lenti videóban... akit nem érdekel az egész ugorjon 2:05-ig onnantól aztán igazán jó!)

A Jekyll és Hyde musicalt korábban már láthattuk Budapesten is és most megújult díszletekkel és új dalokkal Szegeden lesz látható július 6, 7 és 8-án.

A Jekyll és Hyde musicalre még kaphatóak jegyek ide kattintva!

A musical története Dr Jekyllről szól, aki az apja életetét próbálja megmenteni egy orvossággal, amit maga fejleszt. Az orvosságot magán teszteli Mr Jekyll, mivel az orvosi bizottság nem hagyja jóvá az orvosság alkalmazását.  Ám a jót a rossztól elválasztani kívánó különös  orvosság nem működik jól és Dr Jekyllből eljön a rossz énje Mr Hyde. A végén a szérum már nem segít és a jó Jekyll élete felett úrrá lesz a gonosz Hyde, aki esténként gyilkosságokat követ el. Mindeközben Mr Jekyll frissen kötött házassága is válságba kerül. A musical egyik legnehezebb színészi momentuma az a perc amikor Jekyll és Hyde egymás ellen küzdve vitába szálnak egymással. Egy színész játsza egyszerre Jekyllt és Hydet, ami nem kis hangi és színész játékot követel a főszereplőtől Molnár Lászlótól. És akkor lentebb az ígért nagy duett, amiben két szerelmes nő "vallomása" szól ugyanahoz a férfihoz, aki sajnos nem hallja őket.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr814631116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása