okt
4

jesusphoto1.jpgA Broadwayra nemrég tért vissza a nagy sikerű Jézus Krisztus Szupersztár rockopera felújítása, Londonban pedig az O2 Arénában a Társulathoz hasonló válogatás keretein belül mutatják be a legendás előadást. Mondhatjuk, hogy a Jézus Krisztus Szupersztár még mindig óriási siker. Az előadás Magyarországon is debütált és évről-évre újabb magyar előadásokat állítanak színpadra. A Madách Színház egy teljesen felújított verzióban, új szöveggel és merész díszletekkel, merész értelmezésben mutatta be a darabot Feke Pál, Polyák Lilla, Gallusz Niki, Tóth Attila és Nagy Sándor főszereplésével. Az előadás október 26-án jubileumát ünnepli, ugyanis elérkezett a századik előadáshoz. A jubileumi előadásra, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár további előadásaira már árulják a jegyeket!

Nyomj egy lájkot, ha te is szereted a Jézus Krisztus Szupersztár rockoperát!

A 100. előadás szereposztása:

Jézus: Feke Pál
Júdás: Serbán Attila
Mária Magdolna: Gallusz Nikolett
Pilátus: Sasvári Sándor
Heródes: Nagy Sándor
Kajafás: Szvétek László
Annás: Arany Tamás
Péter: Barát Attila
Simon: Sánta László

Míg Európában óriási siker az előadás, addig oroszországban vallási kérdés lett a Jézus Krisztus Szupersztárból.A Szentpétervári Rock Opera társulata október 18-án, a dél-oroszországi Rosztov Philharmonica színházában lépett volna fel Andrew Lloyd Webber klasszikus musicaljével, a Jézus Krisztus Szupersztárral, amit egyébként Oroszország különböző színházaiban rendszeresen játszanak. Az ügyészség azonban vizsgálatot indított a darab és az alkotók ellen, miután helyi lakosok egy csoportja panaszt tett arra, hogy a musical torz, hamis képet fest Jézusról. „A vizsgálat folyamatban van, azt követően pedig meghozzuk a megfelelő döntést" – fogalmazott a rostovi ügyészség szóvivője.


„Megdöbbentünk, hogy valaki azt követeli, állítsák le az előadást" – mondta a Philharmonic egyik dolgozója. „Hétfőn értesítettek bennünket, hogy már folyik a vizsgálat" A színház munkatársa arról számolt be, hogy a musicalt már öt alkalommal játszották Rosztovban, és az összes előadásra elkelt minden jegy. „20 éve játsszuk a darabot, több generáció jött el a színházba, hogy megismerhesse ezt a történetet. Semmi bántó nincsen ebben a műben, ez csak a történet Andrew Llloyd Webber-féle változata. Mindez csupán valami félreértés!" – nyilatkozta Mira Klimova a szentpétervári Rock Opera színésznője.


A 18 helyi lakos által, az ügyészséghez és a színházhoz benyújtott panasz szerint „a kép, amit a rockopera fest Krisztusról, a kereszténység nézetei szerint hamis" – írja egy helyi lap. „Ennek fényében ez a mű szentségtörésnek számít" – teszik hozzá. „Az úgynevezett ortodox aktivisták csupán saját véleményüknek adnak hangot, amelyet az Orosz Ortodox Egyház nem oszt" – nyilatkozta a rosztovi egyház szóvivője. Sok pap és hívő is hálás volt, amikor a 80-as években először hallhatta a musicalt az ateista Szovjetunióban, „valami jót és szépet Krisztusról" – mondta a pópa.

Forrás: Musicalinfo.hu, Szinhaz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr264819453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sumo · http://sumo.4242.hu 2012.10.05. 19:41:20

"Feke Pál, Polyák Lilla, Gallusz Niki, Tóth Attila és Nagy Sándor főszereplésével."
Ennyi? Így?
Azért az elég durva, hogy egy három szereposztásos darabból kiragadtok két Jézust, két Máriát és egy darab Heródest, mint a darab főszereplőit. Hol van a harmadik Jézus és Mária? És főleg: hol van az összes Júdás, aki legalább annyira főszereplője a darabnak, mint maga Jézus? Serbán Attila nevét kihagyni ebből a felsorolásból már önmagában is szégyen, főleg, hogy ő játszik a századikon....

egymusicalfanatikus 2012.10.06. 10:54:49

Kedves sumo!

Előszöris nem kihagyjuk, mert egyedül írom a blogot!
Másodszor pedig ez a publikáció nem a magyar Jézusról szólt, így nem kívántam teljes szereposztást felsorolni, pusztán pár nevet említettem.... olyanokat, akiket a nem musical rajongók is jól ismernek például a bulvár sajtóból. A többiek nem azért nem lettek megemlítve, mert nem ismerem a szereposztást, vagy éppen ne szeretném őket.

egymusicalfanatikus 2012.10.06. 10:56:29

Gondolom a figyelmedet amúgy elkerülte, hogy a századik előadás szereposztását is publikáltam... felesleges minden nevet kétszer megemlítenem...
süti beállítások módosítása