feb
10

shrek-magyar.jpgEmlékszem amikor bemutatták a Shrek filmet Gesztesi Károlyról szólt a bulvár, miszerint a Shrek magyarhang musicalt készítene a filmből. Aztán ebből semmi nem lett, viszont kijött a Shrek második és harmadik része is a mozikban. A harmadik rész után jött a hír, hogy a Broadwayn bemutatják a Shrek musical verzióját. 

A musical egész jól sikerült s látványvilágában is egészen jól hozta a filmet. Azonban amikor erről hír jött arról még álmodni se mertem volna, hogy ez a musical egyszer Budapesten is látható legyen.

2016. május 29-én azonban a Shrek musical Budapesten a Papp László Sportarénában lesz látható. A musical rendezője a Madách Színházból már jól ismert Szente Vajk lesz. A magyar nyelvű előadás a Broadway musicallel megegyező előadás lesz.

A szereposztásról még nincs hír, de nem lepődnék meg, ha szerepet kapnának a film magyar hangjai, akik amúgy is már számos musicalben játszottak. Gesztesi Károly, Fűr Anikó, Kerekes József és Forgács Péter már többször is dalra fakadt.

A szereposztástól függetlenül az előadás várhatóan itthon is nagy siker lesz. Az előadásról videók és egyéb infók itt.

A Shrek musical budapesti premierjére már elkezdték a jegyértékesítést is! Jegyárak és jegyvásárlás itt!

feb
4

Novák Péter rendezi az István, a király című rockopera új előadását. Szörényi Levente és Bródy János műve augusztus 19-én az 1983-as bemutató helyszínén, a városligeti Királydombon lesz látható.

"Koncertszínház lesz, a zene és a szöveg prioritást kap az előadás során, oratórikus formában" - jelentette ki Novák Péter a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

fero-kiraly.jpg
Az MTI kérdésére elmondta: számára Alföldi Róbert 2013-as rendezése idézte fel leginkább az 1983-as koncepciót, amely vegyes műfajú előadás volt és több generációra gyakorolt fantasztikus hatást. Novák Péter megfogalmazása szerint Alföldi leporolta a slágerré válás miatt háttérbe szorult eredeti történetet, illetve a szöveg mögötti tartalmakat, és feltárta a történet szövevényes sorshálózatát.

"Kétségtelen, hogy a magyar történelem viharosságában a megosztottság a napjainkig tartó különös képességünk. Súlyt és gondolatot szeretnénk látni és hallatni az énekesekkel" - szögezte le a rendező.
Mint elhangzott, az eredeti szereplőgárdából hárman fognak szerepelni: Varga Miklós most is István király lesz,Deák Bill Gyula a Táltos, Nagy Feró Laborcot alakítja. Feke Pál lesz Koppány, a további főbb szerepekben Keresztes Ildikó (Sarolt), Simon Bogárka (Gizella), Radics Gigi (Réka), Homonnay Zsolt (Asztrik) és Kocsis Tibor (Vecelin lovag) lesz látható.

A produkció a 2015-2016-os évadban az ország 14 sportcsarnokába megy el. Rosta Mária producer azt mondta, hogy felkérték a szereplésre a Koppányt 1983-ban alakított Vikidál Gyulát is, de ő nem vállalta azt.

Az előadásra már most alig vannak jegyek! Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Novák Péter arról beszélt, hogy az István, a király élménye, katarzisa hasonlít az ókori görög drámák jellemzőire, a szakrális együttlétre, ahol a moralitás, a társadalmi érdekek, a sorskérdések vannak megvitatva. A rendező egy görög amfiteátrum parafrázisát álmodta a királydombi színpadra, miközben az előadás díszletei az 1983-as koncepció előtt is tisztelegnek. Az előadáson egy 30 fős kórus a kar szerepét tölti be, a tervek szerint a kórustagok hosszú egyenruhát fognak viselni.
"Az élőkép mellett vetített háttérképek is lesznek, ennek megvalósításában a MOME fiatal képzőművészeinek alkotásai fognak nagy szerepet játszani" - tette hozzá Novák Péter.


Rosta Mária producer arról számolt be, hogy a Zikkurat Produkció (illetve elődje, a Fonográf) 31 éve állítja színpadra az István, a királyt, és Novák Péter a nyolcadik előadás rendezője. Előtte Koltay Gábor, Kerényi Imre, Iglódi István, Szikora János, Zsuráfszky Zoltán, Novák Ferenc "Tata", valamint Alföldi Róbert rendezte meg az előadást. Az idei bemutató apropója az, hogy idén áprilisban Szörényi Levente, egy évvel később pedig Bródy János tölti be 70. életévét.

Szörényi Levente szerint a velük egyidős közönség jó része "belekényelmesedett" az István, a király csodájába, és értetlenül fogadja az újításokat, változtatásokat, miközben ők már az Illés együttessel arra törekedtek, hogy mindig valami újdonságot vigyenek bele a dolgokba. "Ilyen volt az is, amikor az Illés magával vitte az ORI-turnéra Tolcsvayékat, a Kexet vagy a Minit". Bródy János azt mondta, hogy érzése szerint izgalmas előadás készülődik, és megjegyezte, hogy az eddigi István, a király-előadások rendezői többnyire Kossuth-díjjal elismert művészek voltak.

A királydombi előadáson az énekesek és a zenészek egyaránt élőben adják elő a produkciót, az eredeti hangzásvilágra törekedve. A zenét a tavaly decemberi Beatünnep koncerten is látott nyolctagú rockzenekar, valamint az Óbudai Danubia Zenekar kamaraváltozata fogja szolgáltatni, néhány folkzenésszel kiegészülve.
"Az 1983-as előadáshoz képest fordítva lesz a színpad és a nézőtér, ezúttal a közönség lesz a dombon, lent pedig a 600 négyzetméteres fedett színpad, amely mögött 150-200 négyzetméternyi ledfal fog állni. 2500 ülőhely lesz, ezek szinte teljesen el is fogytak már, és tízezer állóhelyet adunk el. A Magyar Televízió bejelentette, hogy élőben szeretné közvetíteni az előadást" - mondta Rosta Mária.

Az István, a király augusztus 19-i előadása lesz a Királydomb búcsúja a közönségtől, miután a Városliget rendezési koncepciója keretében feltehetően ledózerolják. A producer az MTI kérdésére kitért arra, hogy valóban terveznek egy film remake-et is az István, a királlyal, ugyanakkor Andrew G. Vajna, a Magyar Nemzeti Filmalap vezetője nem támogatta az ötletet. Rosta Mária fiatal rendezőkben gondolkodik, "Reisz Gábornak például van egy különleges István-elképzelése" - utalt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film alkotójára.

sze
23

Alföldi Róbert István, a király rendezése nagy port kavart, még tüntetést is szerveztek ellene. A legendás rockopera szerzőinek születésnapja alkalmából ismét egy új rendezésben lesz látható, de az új jubileumon már minden igényt kielégítő előadást állítanak színpadra.

fero-kiraly.jpg

Az előadást Novák Péter rendezésében állítják színpadra. A különleges előadáson a legendás ősbemutató gárdája Nagy Feró, Varga Miklós és Deák Bill Gyula egy rockzenekarral lépne színpadra. A legendák mellett új tehetségek is színpadra lépnének.

Réka szerepében a Megasztárból már jól ismert Radics Gigit láthatná a közönség. A teljes szereposztást még nem árulták el. A legendás rockopera a Királydombon kerülne ismét bemutatásra így idéznék meg az egykori előadást.

 

sze
3

A világ felgyorsult. Színesebb, zajosabb, kaotikusabb lett. A gyerekek már óvodás korban megkapják az első tabletet vagy videojátékot. A mesék szerepét átvették az animációs filmek, a hősökből szuperhősök lettek... – a TulipánTündér Produkció célja egy olyan 21. századi „műmese” életre hívása volt, amiben a magyar és nemzetközi mesetörténet figurái, elemei, toposzai úgy jelennek meg, ahogy azokat még senki nem láthatta. alfoldi-musical-nagy.jpg

2014. december 27-30 között a Tüskecsarnokban lesz látható az új magyar színházi szenzáció A Játékkészítő. A Játékkészítő zenés akciómese főszerepeiben Alföldi Róbert, Bereczki Zoltán, Radics Gigi, Pokorny Lia, Hajdu Steve, Nagy Feró, Király Viktor, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Király Linda és még sokan mások láthatóak lesznek.

A neves alkotói gárda semmit nem bízott a véletlenre. Hazánk legnagyobb színészeinek, fiatal tehetségeinek, kiváló zenészeinek, művészeinek és a könnyűzenei élet éllovasainak bevonásával álmodta színre a darabot. Az előadás egyszerre interaktív mesés kaland és pop musical, amiben a színház, a zene, a tánc, a cirkuszművészet, valamint a lenyűgöző vizualitás különleges egysége keveredik. 

A történet:

A királylány, a Háromfejű sárkány, a Kismalac és Hüvelyk Matyi ott kornyadoznak mesevilágban, és attól félnek, elfelejtik őket. Nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, szép lassan kimentek a divatból. 

Elhatározzák, hogy felkeresik a híres videojáték-készítő mestert, hiszen ha belőlük is videojáték készülne, talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől, aki mindent tud a videojátékokról, és tanácsokat ad hőseinknek, hogy tudnának modernebbek és trendibbek lenni. Együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek.

Előadások: 

2014. december 27. 15:00 budapest Tüskecsarnok Jegyek itt!
2014. december 27. 19:00 budapest Tüskecsarnok Jegyek itt!
2014. december 28. 11:00 budapest Tüskecsarnok Jegyek itt!
2014. december 28. 15:00 budapest Tüskecsarnok Jegyek itt!
2014. december 29. 19:00 budapest Tüskecsarnok Jegyek itt!
2014. december 30. 19:00 budapest Tüskecsarnok Jegyek itt!

 

Szereposztás: 

Játékkészítő: Alföldi Róbert
Hüvelyk Matyi: Bereczki Zoltán
Piroska: Pokorny Lia
Aquatánia: Oroszlán Szonja
Rettentő Borodin: Nagy Feró
Kismalac: Szabó Győző
Hajasbaba: Radics Gigi
Jancsi / Ólomkatonák vezére: Király Viktor
Juliska: Király Linda
Animátor / Dzsinn / Vizeliő bíboros : Hajdu Steve

Rendező: Magács László

Dalszövegíró: Orbán Tamás
Vezető zeneszerző: Rakonczai Viktor  

a-jatekkeszito-nagy.jpg

máj
14

mamma-mia-plakat-madach.jpgMagyarországon először másképp kerül színpadra az ABBA dalokból készült musical a Mamma Mia!

A Madách Színház új bemutatójára óriási volt az érdeklődés. A jegyelővételt egy dedikálással és mini koncerttel kötötte össze a színház. A rossz idő ellenére a körton kígyózó sorban vártak a jegyekre a nézők. Másnap online is elkezdték a jegyek értékestését, de az óriási érdeklődést a színház jegyrendszere sem tudta kezelni, így csak pár szerencsés jutott jegyhez. Végül a túlterhelt rendszert a színház lekapcsolta és másnap folytatták a jegyértékesítést.

Az előadásokra egy néző 6 jegyet vásárolhatott és szinte minden előadásra elkeltek a jegyek.

Pár előadásra még maradt jegy reklámozza több jegyiroda is.

Jegyvásárláshoz ajánljuk ezt az oldalt!

A Mamma Mia musical három szereposztásban kerül színpadra. A bemutatók 2014. szeptember 26-27-28-án lesznek a Madách Színházban.

A főszerepekben Stohl András, Détár Enikő, Hajdu Steve, Koós Réka, Sasvári Sándor, Gallusz Nikolett, Szerednyei Béla és Muri Enikő mellett számos nagy sztár lesz látható.

Szereposztás itt!

dedikalas.jpg

jan
23

csakazertisszerelem-elso-emelet-jegyek.jpgA napokban derült ki, hogy Hungária dalokból készült Made in Hungária film és musical, az EDDA dalokból készült A kör musical valamint a Neoton dalokból készült Szép nyári nap musical után újabb pop zenekar dalaiból írnak musicalt. 

Decemberben adott nagy búcsú koncertet a 80-as évek slágerzenekara az Első Emelet és alig pár héttel a búcsú után érkezett a hír, hogy Kiki tovább énekli az Első Emelet slágereket, de nem abban a formában ahogyan megszokhattuk, hanem egy az Első Emelet dalaival fűszerezett musicalben, amiben Kiki játssza majd a főszerepet is.

A CSAKAZÉRTIS SZERELEM című slágerük után kapta a musical is a címét és bár nem egy nagy színház , hanem a Turay Ida Színház mutatja be a darabot, mégis Kiki mellé olyan neveket sikerült szerződtetni a darabhoz, mint Keresztes Ildikó, Sasvári Sándor, Mikó István, Nyírő Bea, Hűvösvölgyi Ildikó, Sövegjártó Áron, Bódi Barbara és még sokan másik. 

Ami igazán meglepő, hogy ilyen nívós névsor mellett is sikerült a jegyárakat 3000 forint körüli értéken tartani.

Jegyvásárláshoz valamint a teljes szereposztás megtekintéséhez kattints ide!

A musical zenei szerkesztője az Első Emeletből Berkes Gábor, koreográfus Borbély Krisztina lesz. A CSAKAZÉRTIS SZERELEM musical rendezője Halasi Imre.

A musical bemutatója 2014. március 1-én lesz.

nov
11

mamma-mia-musical-szeged-budapest-jegyek-madach-szinhaz.jpg2014-ben Magyarországon is bemutatják a legendás Abba musical, a Mamma miát, méghozzá magyar nyelven. A Madách Színház a világon először állíthatja színpadra a musical non replica verzióját, így ez az előadás egyben egy világpremier is lesz.

A musical magyarországi bemutatója a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz 2014. augusztus 15-én, majd kőszínházban is bemutatják, ugyanis a Madách Színház 2014/2015-ös évadának első premierje is a Mamma mia musical lesz 2014 őszén Budapesten.

 A magyar előadás rendezője Szirtes Tamás, koreográfusa Tihanyi Ákos, díszlettervezője Bátonyi György, jelmeztervezője Romhányi Nóra lesz.

A musical szereposztása márciusban derül ki. 

A musical rendezője elmondta, hogy a szereposztás összeállítása óriási feladatot fog jelenteni, hiszen a musicalt világszerte ismerté tette a belőle készült film Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters és Amanda Seyfried főszereplésével.

A musicalben felcsendül a Mamma mia, I have a dream, Dancing Queen,  The Winner Takes it All, Money, Money, Money és a Gimme Gimme Gimme! című dal is.

A Mamma mia musical magyarországi premierjére jegyek már kaphatóak! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a jelenleg Győrben is látható Sakk című musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal. A "The Winner takes it all" c. dalról jutott eszébe Judy Craymernek, hogy az ABBA-dalokból színpadi mű is készülhetne. A dalszerzők nem voltak nagyon lelkesek, de nem is ellenezték.

Judy Craymer 1997-ben bízta meg Catherine Johnsont, hogy írja meg a darabot. 1998-ban Phyllida Lloyd érkezett a produkcióhoz szakmai igazgatónak, és a három nő együttműködéséből született a zenés színház kiemelkedő sikere.

A Mamma Mia! ősbemutatója 1999. április 6-án volt a londoni Prince Edward Theatre-ben, itt játszották 2004-ig, amikor is a produkció átköltözött a Prince of Wales Theater-be, ahol 2012 szeptemberéig volt műsoron. Azóta a Novello Theater-ben nézheti meg a közönség a musicalt. Az eredeti bemutató rendezője Phyllida Lloyd, a koreográfus pedig Anthony Van Laast volt.

A Broadway-n 2001. október 13. óta van műsoron, ez idő alatt a 10 legtöbbet játszott musical közé került, felülmúlta már a Miss Saigon, az Oroszlánkirály és A muzsika hangja sikerességét is.

A Mamma Mia! musicalt eddig 14 nyelvre fordították le. Világszerte több mint 54 millióan látták a produkciót, rekorder lett a legrövidebb idő alatt a legtöbb városban bemutatott musicalek között.

már
25

ghost.jpg2013-ban mutatja be az új Broadway sikert a Ghost musicalt a Budapesti Operettszínház.A szereposztás névsorából már pár név köztudott volt sőt pletyka szinten terjedt a hír arról is, hogy Sam szerepében Kocsi Dénest láthatjuk, azonban a Royalmagazin.hu elárulta a végleges szereposztást. 

Ghost jegyeket online is lehet vásárolni még! (Jegyek itt!) Én a premierre is tudtam venni ma:)

A Ghost musical szerepsoztása a következő

Sam: Dolhai Attila / Kerényi Miklós Máté

Molly: Vágó Bernadett / Muri Enikő

Oda Mae: Szulák Andrea / Peller Anna

Carl Brunert: Mészáros Árpád Zsolt / Szabó Dávid

Willie Lopez: Németh Attila / György-Rózsa Sándor

Metró szellem: Szabó P. Szilveszter / Brasch Bence

Korházi szellem: Földes Tamás / Józsa Imre

További szerepekben: Vörös Edit, Siménfalvy Ágota, Ullmann Zsuzsa, Bori Réka, Kisfaludy Zsófia, Czigány Judit

 

már
6

edda-musical-jegyek-budapest.jpgKülföldön az Abba (Mamma mia!) a Queen (We Will Rock You) és Michael Jackson (Thriller musical) dalaiból készült musical és nem volt meglepő, hogy a külföldi trendet a magyar színházak is követik. Így született meg a Hungária dalokból készült Made in Hungaria és a Neoton dalokból készült Szép nyári nap musical is.

2013-ban pedig ismét egy magyar legenda dalaiból készül musical, méghozzá az Edda dalaiból. A Csak én mozdulok, Kör közepén állok, Elhagyom a várost, Hűtlen című dalokat generációk fújják. A dalokból egy még ismeretlen történet nyomán kerekedik majd egy musical. A szereplők között talán az Edda frontembere is felbukkan, bár a meghirdetett szereposztásban csak Pintér Tibor, Tunyogi Bernadett, Koós Réka, Janza Kata és Tóth Attila
neve szerepel.

Az Edda musical azaz A KÖR musical 2013. május 17-én kerül bemutatásra. A premierre már most alig vannak jegyek és a többi előadásra is gyorsan fogynak a jegyek. Jegyek a neten is vásárolhatóak itt!

Az elmúlt évben az Edda népszerűsége töretlen, így várhatóan a zenéjükből készült musical is óriási sikert fog aratni.

feb
7

romeobaja.jpgLassan az ország összes szabadtéri színpadán bemutatják az egyik legnagyobb sikerdarabot a Rómeó és Júlia musicalt. 2013. augusztus 29-31 között 3 alkalommal csendül fel a Bajai Szabadtéri Színpadon a legendás Lehetsz király című dal. 

Bár Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra és Náray Erika a DVD-n még szerepelt, amióta elhagyták a Budapesti Operettszínházat, a Rómeó és Júliától is el kellett, hogy búcsúzzanak, de helyükre új fiatal és idősebb tehetségek kerültek.  A Rómeó és Júlia musicalben Bereczki Zoltán szerepét Brasch Bence vette át, míg Náray Erika szerepét Kalocsai Zsuzsa vette át.Mellettük azonban sok más új tehetség is debütált a darabban, hiszen Mercutio szerepében már az X-faktor előtt is nagy sikert aratott Szabó Dávid is.

A bajai előadás szereposztásáról nincsenek még infók. A Rómeó és Júlia musical országos turnéjában 2013. március 16-án látható lesz Sopronban is. A két előadásra jegyek már kaphatóak! A soproni előadás szereposztása:

Rómeó: Dolhai Attila (19.00), Kocsis Dénes (14.30)
Júlia: Vágó Bernadett (19.00), Vágó Zsuzsi (14.30)
Tybalt: Szabó P. Szilveszter
Escalus, Verona hercege: Németh Attila
Capulet: Csuha Lajos
Capuletné: Janza Kata
Montague-né: Csengeri Ottília
Dada: Nádasi Veronika
Lőrinc barát: Földes Tamás
Mercutio:Brasch Bence (19.00) Szabó Dávid (14.30)
Benvolio: Mészáros Árpád Zsolt
Paris: Szerényi László

Elképzelhető, hogy Baján is ebben a szereposztásban láthatjuk majd a Rómeó és Júlia musicalt. Bár szereposztás még nincs, de a bajai Rómeóra már árulják a jegyeket. A Rómeó és Júlia musical 500 előadáson van már túl és hamarosan 10 éves jubileumát ünnepli Magyarországon is.

feb
7

macskak-musical-jegy.jpgA Macskák musical sokak kedvence, míg mások szívből utálják, de mégis 30 éve folyamatosan megújulva színpadon van. A musical hazai bemutatása sok szempontból érdekes történet, még akár könyvet is írhatnának róla. A musical 30 évvel ezelőtt csoda számba ment, hiszen nem illet az akkori rendszer által elvárt színházi repertoárba és soha nem látott elvárások elé állította a kor színészeit. 1983-ban a Broadway premier előtt a magyar előadás volt a musical második bemutatója. A jogdíjat a színház vezetői úgy tudták csak előteremteni, hogy dollárért árulták a Macskákra a jegyeket, de amit kaptak azaz a budapesti Macskák produkció a prózai színészek kemény munkájával a Broadway színvonalat tudta nyújtani. Az elmúlt években több jubileumot is ünnepelt a darab a szegedi szabadtéri premier után felújított szereposztásban volt látható. Azóta eltelt pár év és felnőtt egy új generáció, akik most megmutatják magukat, illetve a darabban már sikert aratott művészek új szerepekben mutatják meg magukat. 

Tus, Gastrofar George: Hirtling István, Laklóth Aladár, Szolnoki Tibor, Weil Róbert
Grizabella: Bajza Viktória, Bencze Ilona, Koós Réka, Malek Andrea
Mefisztulész I.: Kalapács József, Mező Zoltán, Tóth Attila
Mefisztulész II. / Nagy Hirig Macska: Bakó Máté, Csuja Gergely, Kovács Gergely Csanád
Old Csendbelenn: Ambrus Ákos, Egyházi Géza, Szvétek László
Lengelingéla: Gallusz Nikolett, Kökényessy Ági, Molnár Gyöngyi
Bombalurina: Détár Enikő, Fábián Anita, Kisfaludy Zsófia, Ladinek Judit
Munkustrapp: Berényi Dávid, Jenei Gábor, Nagy Balázs, Sándor Dávid
Quaxo: Csutka István, Kiss Ernő Zsolt
Mindlevery: Foki Veronika, Ladinek Judit, Szilvási Judit
Ben Mickering: Ádok Zoltán, Ekamen Bálint, Sándor Dávid, Weil Róbert
Micsel Rumli: Barabás Kiss Zoltán, Puskás Péter, Serbán Attila
Cassandra : Póka Éva, Simon Boglárka, Wégner Judit
Victoria / Gimb-gömb: Kecskés Tímea, Sári Éva, Várady Viktória, Veress Zsuzsanna
Elvis Trén: Arany Tamás, Sánta László, Szente Vajk 
Koricipat: Barát Attila, Bereczky G. Zoltán, Nagy Attila

Rendező: Szirtes Tamás

Bemutató: 2013. március 22-23.

A Macskák felújítását és a jubileumi előadást egy Macskák ünnepi hét előzi meg, aminek keretein belül a színházban lesz Macskák arcfestés, kiállítás a Macskák képeiből, és egy kamionnal körbe járják Budapestet, hogy népszerűsítsék a darabot. A jubileumi előadáson az első generáció is képviselteti magát. Jegyek már csak korlátozott számban kaphatóak az előadásra a színházban és online is. Jegyek a neten ide kattintva vásárolhatóak! 

dec
9

500.romeoesjuliamusical.jpg500. előadásán van túl a Rómeó és Júlia musical és a jubileum alkalmából Budapestre látogatott a francia Rómeó és Júlia musical Rómeója, valamint a musical szerzője. Az 500. előadásnak óriási hírverése volt és tökéletes alkalom arra is, hogy bejelentség, hogy a Rómeó és Júlia két vidéki városba látogat el 2013-ban.

Lehet, hogy ez egy turné kezdete?

Jelenleg két helyszínt árultak el, és egy időpontot:

2013. március 16. du., este Sopron MKB ARÉNA
2013. nyara Baja Szabadtéri Színpad

A szereposztásról nincs hír, de úgy tűnik Bereczki-Szinetár nélkül is fut a darab, hiszen az eredeti gárdából Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Németh Attila, Janza Kata és Csengeri Ottília, valamint Földes Tamás és Csuha Lajos még mindig játszanak a darabban. Persze történt néhány szerencsés és pár szerencsétlen frissítés is a szereposztásban az idei évadban, hiszen Peller Anna, Kalocsai Zsuzsa és Kapócs Zsóka is szerepet kapott a Rómeó és Júliában.

Remélhetőleg a jóval magasabb jegyárért cserébe a színház összeválogatja a legjobb szereposztását és azokat viszi el vidékre. Persze, ha a bajai előadás egybe esik a soproni Elfújta a széllel, akkor nyilván Dolhai Attiláról nem álmodhat a közönség, hiszen szinte biztos, hogy ő lesz az Elfújta a szél főszereplője, vagy Szabó P. Szilveszter.. Valamelyiküket, mindenképp nélkülözni kell a közönségnek és valljuk be méltó váltója eddig még csak Szinetár Dórának és Bereczki Zoltánnak akadt a Rómeó és Júliában.

Persze szerencse, hogy nehéz elrontani egy egész előadást így ha soproni lennék bátran megvenném a jegyemet már most, hogy jó közelről láthassam a színészeket. A hírek szerint a soproni előadásra már árulják is a jegyeket itt.

nov
16

ghost.jpgA sajtó már úgy tálalja a hírt miszerint Muri Enikő lesz Szinetár Dóra utódja, pedig csak annyi történet, hogy megkapta a Budapesti Operettszínház évad végi musical bemutatójának főszerepét. Mondjuk ez nem lep meg, hiszen amikor Kapócs Zsóka kapott musical szerepet, arra is azt mondták Szinetár utódja.. 


A Kocsis Dénes fanclub szerint Kocsis Dénes lesz Enikő párja a darabban, így a Ghost musical két főszereplő párosa Dolhai Attila és Vágó Bernadett, illetve Kocsis Dénes és Muri Enikő lesznek.

Muri Enikő számára nem lesz újdonság egy nagy színpadon játszani, hiszen az év elején debütált a Madách Színházban az Én, József Attila musicalben. Szerepében meglepően jól teljesített és nem volt kérdés, hogy hamarosan újabb musical szerepet fog kapni.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani a tehetség kutatós sztárok új szerepeiről!

Mindemellett meglepő, hogy a Budapesti Operettszínház nem Szabó Dávidra osztotta a Ghost musical főszerepét, hiszen akkor két X-faktor sztár lett volna a főszereplő, ráadásul az Operettszínházban Dávid már jól ismert színész, remek főszerepekkel a háta mögött. Kétségtelenül jó páros lett volna Enikővel.

A Ghost musical bemutatója 2013 májusában lesz. Részletek a Ghost musical magyar rajongói oldalán.

nov
6

bereczki.jpgSzinetár Dóra sorra kapta a szerepeket, láthatjuk őt A mizantrópban és a Chicago musicalben is, valamint hamarosan a Nagy Duettben, de Bereczki Zoltánt eddig elkerülték a színházi felkérések. Persze nem ült tétlenül, hiszen zenei vezetője Náray Erika és Kökény Attila showjának és éppen Radics Gigi koncertjére készül.

Azonban a színház rajongók is ismét színpadon láthatják Bereczki Zoltánt, ugyanis Kern Andrással, Pokorny Liával és Simon Kornéllal fog együtt játszani a Centrál Színház új bemutatójában az Illatszertárban. -írja a Musicalinfo

A decemberi bemutatóra már a jegyeket is árulják.

Nyomj egy lájkot, ha te is szereted a musicaleket!

Az Illatszertárról ezt írja a Centrál Színház:

László Miklós: Illatszertár

Karácsony közeledik, a békebeli illatszertár forgalma a csúcson. Az egyik boltos, Asztalos úr eközben is szerelmes, és örül, hogy az ünnepet a még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmied úr furcsán kezd viselkedni Asztalossal. Munkahelyi viszály az oka? A kiállhatatlan és ellenséges Balázs kisasszony – aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni – fúrja Asztalos urat? Vajon tényleg eléri, hogy éppen karácsony napján veszítse el az állását? Ráadásul a szerelme sem válaszol a levelére... Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem?

A sikerdarab 75 éve, 1937-ben indult útjára, méghozzá nem máshonnan, mint innen, a Révay utcai színházból (anno Pesti Színház, ma már Centrál) és meg sem állt Hollywoodig, ahol három filmet is forgattak belőle.

nov
6

cristofel-valo-vilag.jpgA Való Világból ismertté vált Cristofel színházi szerepet kapott egy musicalben - írja a Borsonline.

A cikkből kiderül Cristofelnek nem kell énekelnije (egyből számba vettem, hogy hány musicalben van nem éneklős szerep, s rájöttem a Vámpírok báljában Krolock gróf szolgája is lehetne)


Cristofel, egyébként már "énekelt" és meglepő, de még sikert is aratott első klipjével. (Lentebb a klip) Jelzem ha nem is jól énekel, de tény egy Pákó szinten elszórakoztat.. 

A Bubik István Színházban a Grease musicalben Roger szerepére második szereposztásban szerződtetik Cristofelt, ha sikerül megtanulnia a szöveget:)

A Bubik István Színház a Grease musicalt még májusban mutatta be, bár nem meglepő módon nem hallottam még sem a színházról sem arról, hogy a Greaset játszák Budapesten. Így kicsit az az érzésem ez egy amatőr színház vagy színjátszókör lehet, vagy egy szini tanoda. Ott viszont abszolút nem baj, ha újabb amatőr tesz próbát. Kíváncsi vagyok mikor debütál Cristofel? 

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél még hallani a "celebek" musical szerepeiről, vagy éppen Cristofel debütálásáról!

okt
4

jesusphoto1.jpgA Broadwayra nemrég tért vissza a nagy sikerű Jézus Krisztus Szupersztár rockopera felújítása, Londonban pedig az O2 Arénában a Társulathoz hasonló válogatás keretein belül mutatják be a legendás előadást. Mondhatjuk, hogy a Jézus Krisztus Szupersztár még mindig óriási siker. Az előadás Magyarországon is debütált és évről-évre újabb magyar előadásokat állítanak színpadra. A Madách Színház egy teljesen felújított verzióban, új szöveggel és merész díszletekkel, merész értelmezésben mutatta be a darabot Feke Pál, Polyák Lilla, Gallusz Niki, Tóth Attila és Nagy Sándor főszereplésével. Az előadás október 26-án jubileumát ünnepli, ugyanis elérkezett a századik előadáshoz. A jubileumi előadásra, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár további előadásaira már árulják a jegyeket!

Nyomj egy lájkot, ha te is szereted a Jézus Krisztus Szupersztár rockoperát!

A 100. előadás szereposztása:

Jézus: Feke Pál
Júdás: Serbán Attila
Mária Magdolna: Gallusz Nikolett
Pilátus: Sasvári Sándor
Heródes: Nagy Sándor
Kajafás: Szvétek László
Annás: Arany Tamás
Péter: Barát Attila
Simon: Sánta László

Míg Európában óriási siker az előadás, addig oroszországban vallási kérdés lett a Jézus Krisztus Szupersztárból.A Szentpétervári Rock Opera társulata október 18-án, a dél-oroszországi Rosztov Philharmonica színházában lépett volna fel Andrew Lloyd Webber klasszikus musicaljével, a Jézus Krisztus Szupersztárral, amit egyébként Oroszország különböző színházaiban rendszeresen játszanak. Az ügyészség azonban vizsgálatot indított a darab és az alkotók ellen, miután helyi lakosok egy csoportja panaszt tett arra, hogy a musical torz, hamis képet fest Jézusról. „A vizsgálat folyamatban van, azt követően pedig meghozzuk a megfelelő döntést" – fogalmazott a rostovi ügyészség szóvivője.


„Megdöbbentünk, hogy valaki azt követeli, állítsák le az előadást" – mondta a Philharmonic egyik dolgozója. „Hétfőn értesítettek bennünket, hogy már folyik a vizsgálat" A színház munkatársa arról számolt be, hogy a musicalt már öt alkalommal játszották Rosztovban, és az összes előadásra elkelt minden jegy. „20 éve játsszuk a darabot, több generáció jött el a színházba, hogy megismerhesse ezt a történetet. Semmi bántó nincsen ebben a műben, ez csak a történet Andrew Llloyd Webber-féle változata. Mindez csupán valami félreértés!" – nyilatkozta Mira Klimova a szentpétervári Rock Opera színésznője.


A 18 helyi lakos által, az ügyészséghez és a színházhoz benyújtott panasz szerint „a kép, amit a rockopera fest Krisztusról, a kereszténység nézetei szerint hamis" – írja egy helyi lap. „Ennek fényében ez a mű szentségtörésnek számít" – teszik hozzá. „Az úgynevezett ortodox aktivisták csupán saját véleményüknek adnak hangot, amelyet az Orosz Ortodox Egyház nem oszt" – nyilatkozta a rosztovi egyház szóvivője. Sok pap és hívő is hálás volt, amikor a 80-as években először hallhatta a musicalt az ateista Szovjetunióban, „valami jót és szépet Krisztusról" – mondta a pópa.

Forrás: Musicalinfo.hu, Szinhaz.hu

okt
1

istvan-a-kiraly-papp-laszlo-sportarena-2013-jegyek.jpg2013-ban Szegeden a Szabadtéri Játékokon mutatják be ismét a a 30 éves jubileumát ünneplő István, a király rockoperát. A szegedi előadásokra már árulják a jegyeket! A szegedi előadás után a darab I.K.3.0. címmel Budapesten a Papp László Sportarénában is látható lesz. Az István, a király Aréna koncertre már árulják a jegyeket.

A  rockopera 25 éves évfordulós előadására a Társulat című műsorban Alföldi Róbert szintén zsűri tag volt, így nem lep meg, hogy most a rendezés lehetőségét is ő kapta meg.

A szereposztásról nem tudni semmit még, de várhatóan Feke Pál lesz a főszereplő, hiszen a fekepal.hu-n a programok között is már feltüntették, hogy István, a király 2013. A darabot jelenleg sehol nem játszák, a múlt évadban vette le a Magyar Színház is, sok évnyi sikeres előadás után.

Nem lenne meglepő az sem, ha az 1983-ban bemutatott előadás egykori sztárjai is ismét színpadra lépnének, akár új szerepekben, vagy éppen csak egy dal erejéig. Bizonyára annak is sokan örülnének, ha a Budapesti Operettszínház sztárja Dolhai Attila is játszana a darabban, de ez valószínűleg csak a szegedi előadásban lenne lehetséges, hiszen az Arénás előadásoknál ritka a váltott szereposztás!

Nyomj egy lájkot, ha te is szereted az István, a király rockoperát!

Izgatottan várom a szereposztást, és a híreket a darab kapcsán. Én értékelném, ha új dal is bele kerülne a 30 éves darabba, és persze az újra hangszerelés sem fog neki ártani.

okt
1

dolhai.jpgVisszatér a Budapesti Operettszínházba az Erzsébet királyné életét feldolgozó musical az Elisabeth. Az Elisabeth musicalben Janza Kata lesz az egyik Sissy, de ami ennél is érdekesebb, hogy új szereplő debütál a Halál szerepében.

Dolhai Attila eddig Rudolf herceg szerepét játszotta, azonban az most új szerepben debütál, hiszen megkapta az egyik főszerepet, és Szabó P. Szilveszter illetve Homonnay Zsolt mellett ő lesz a harmadik Halál. Rudolf főherceg szerepét Szabó Dávid, Kocsis Dénes és Kádár Szabolcs játszák.

Reméljük Szabó Dávid bekerül a 12 X-faktoros közé, bár őszintén remélem, hogy ez nem hátráltatja a próbákon való részvételben. Szerintem már 2007-ben is messze ő volt a legjobb Rudolf, most pedig még nagyobb érdeklődés követi majd a szereplését. 

Nyomj egy lájkot, ha te is szurkolsz Dávidnak!

Az előadás egyik újdonsága az is, hogy Szomor György, aki a musical hazai ősbemutatóján Rudolf főherceget játszotta ismét visszatér, de most már Ferencz József császár szerepében.

Kapócs Zsóka is szerepet kapott a darabban, azonban szerepe olyan jelentéktelen, hogy az ebben az előadásban nyújtott alakítása miatt biztosan nem fogják támadások érni. A Rómeó és Júliában való debütálását nagyon sok negatív komment kísérte.

Az előadás jegyárai meglepően kellemesek, mitöbb olcsóbb mint a Rebecca jegyárai:
Jegyárak: 1400, 2200, 2500, 5000, 5700, 6500, 8000 Ft Jegyek itt!

Elisabeth musical szereposztás:
Elisabeth: Janza Kata, Vágó Bernadett, Füredi Nikolett
Halál: Szabó P. Szilveszter, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt
Ferencz József: Szomor György, Bálint Ádám
Luigi Lucheni: Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Földes Tamás
Zsófia főhercegnő: Molnár Piroska, Nádasi Veronika
Rudolf főherceg: Szabó Dávid, Kocsis Dénes, Kádár Szabolcs
Max: Dézsy Szabó Gábor
Ludovika: Felföldi Anikó, Csengeri Ottília, Kapócs Zsóka
Eszterházy grófnő: Sz. Nagy Ildikó, Ullmann Zsuzsa
Helene: Fábián Nikolett
Sztáray grófnő: Nagy Bea
Grünne gróf: Csuha Lajos
Rauscher bíboros: Jantyik Csaba
Hübner báró: Petridisz Hrisztosz
Andrássy gróf: György-Rózsa Sándor
Batthyány gróf: Kádár Szabolcs
Magyar anya: Mirtse Réka

sze
27

szilveszteri-musical-2012-2013.jpg

Egyre nagyobb divat a színházakban a Szilveszteri előadások szervezése és úgy tűnik egyre többen látják meg a lehetőséget a musical rajongókban. Volt már Szilveszteri Rudolf Pécsen, Nyomorultak Kecskeméten, Szilveszteri Vámpírok bálja Budapesten és rengeteg szilveszteri musical előadás a Budapesti Operettszínházban.

Idén eddig csak két színház hirdette ki a Szilveszteri programját. Idén az új bemutató a Mary Poppins musical várja emelt jegyárakkal a nézőket a Madách Színházban (részletek itt), míg a korábbi évekhez hasonlóan a Vámpírok bálja musical is egy koccintós előadással várja a rajongókat (Részletek itt).

Arról nem szól hír, hogy azon túl, hogy a közönséget közös újév köszöntés és buli várja-e? A budapesti Operettszínházban rendszerint party van hajnalig, azonban a színház még nem hirdette meg a decemberi műsorát. Vélhetően az Elisabeth musicalt tűzik műsorra, hiszen az lesz a decemberi új musical bemutató, bár biztosan nagy érdeklődés lenne egy Szilveszteri Miss Saigon előadásra. Az előadás záró dala tökéletes hangulatot varázsolna a partyzáshoz.

Aki azonban nem egy musical előadásra vágyik és a Szilveszter estét sem akarja színházban tölteni annak ajánlani merem a Szilveszeri Musical Pluszt. Lassan minden ünnep kapcsán rendeznek egy musical koncert jellegű előadást, ahol musical és sok más sláger hallható, persze legtöbbször az alkalomhoz igazítva. Ez egy olyan tipusú koncert ahol mi rajongók is részesei vagyunk az egésznek, hiszen a színészek itt tényleg partnerként tekintenek a közönségre. Ráadásul a showra mindig a musical világból már jól ismert neveket hívnak. Részletek a Szilveszteri Musical Pluszról itt

sze
23

poligamy-musical-madach-szinhaz-jegyek.jpgOlvastam a napokban, hogy Poligamy címmel kerül bemutatásra a Madách Színházban egy új musical a 2012/2013-as évadban, így hát ennek próbáltam utána nézni. Nem is kellett messze mennem mire kibukott mi is lesz ez?! A szerzők között a Csoportterápia szerzői mellett felbukkant egy új név. Ez a név padig Orosz Dénes, akinek a nevéhez kötődik a Poligamy című film. Akkora durranás nem lehetett (bár lehet, hogy csak marketing költség hiánya miatt) a film, mert én konkrétan nem hallottam róla. Ez meglep, hiszen a film főszereplője az új filmek kegyeltje Csányi Sándor is és Tompos Kátya. A filmet pedig a Valami Amerika 2 csapata csinálta....

A történet: András többre hivatott szappanopera-szerző, Lilla tanársegéd az egyetemen. Öt év együttjárás után végre közös lakásba költöznek, ez azonban nem várt próbatétel elé állítja kapcsolatukat. Lilla ugyanis szeretne igazi fészket rakni, feleségként gyereket szülni, ám András még nem készült fel erre. A férfit sokkolja, amikor Lilla bejelenti, hogy terhes. Ráadásul a munkából hazatérve egy ugyancsak Lilla nevű, ám vadidegen nő fogadja a lakásban. Felocsúdni sincs ideje, másnap egy másik ismeretlen Lilla mellett ébred, amelyet újabb Lillák követnek. A barátja, Kornél szerint András megőrült.

Ebből a sztoriból kerekedik 2013-ra egy musical a Madách Színházban, amit Poligamy musical címen mutatnak be. Azt nem tudni, hogy a filmből ismert "betétdalok" bekerülnek-e a darabba, és a Poligamy musical bemutatójának pontos dátumát sem árulták még el.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél még hallani a Poligamy musicalről!

Én amúgy örülnék, ha a musicalben Tompos Kátya is felbukkanna, bár vélhetően a színház a saját csapatából válogat. A Csoportterápia musical után biztos nagy siker lesz az új előadás is. Kíváncsi vagyok, hogy a filmnek is jót tesz-e a musical?!:)

sze
16

"Elismerem, a tánctudásom jobb, mint az énekhangom, de ezen lehet javítani – mondta a 46 éves amerikai. –Életemben eddig csak a bokszsikereimmel és a botrányaimmal volt tele a sajtó, a múltban milliókat dobtam ki alkoholra és drogra. A jövőben minden megváltozik, musicalszínészként fogom szórakoztatni az embereket. - nyilatkozta Mike Tyson a napokban. Arról azonban még semmi hír nincs, hogy milyen musicalben lesz látható, viszont könnyen meglehet, hogy a Klicsko fivérek által futtatott Rocky musical Broadway bemutatójában kap szerepet az egykori boxoló. A Rocky című filmből készült egy musical, amit novemberben mutatnak be Németországban. A Rocky musicalről korábban írtam már.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

sze
14

elfujta-a-szel-musical.jpgÚjabb együttműködésre készül a Szegedi Szabadtéri Játékok és az Operettszínház, ugyanis a Rudolf és a Rómeó és Júlia musical sikerei után egy újabb musicalt állítanak színpadra.

A választás a Rómeó és Júlia musical szerzőjének (Gerard Presgurvic) legújabb musicaljére az Elfújta a szél musicalre esett. A mindjárt 10 éve Párizsban bemutatott musical a világhírűvé vált Elfújta a szél című opusz zenés feldolgozása. Scarlett O'Hara szerelmi története még ma is megérinti a közönséget és a musical verzió a zenén keresztül egy hatásosabb élményt ígér.

Az Elfújta a szél a 2013/2014-es évadban a Budapesti Operettszínházban lesz látható, de a hazai premier Szegeden lesz 2013. július 26-án és 27-én, majd augusztus 2-3 ismét látható lesz. Az Elfújta a szél musical premierjére már árulják jegyeket. Szereposztás  várhatóan a színház sztárjai (Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Dancs Annamari, Szabó P. Szilveszter, Földes Tamás, Szabó Dávid) láthatóak lesznek a darabban.

Frissítés:

Elfújta a szél musical szereposztás:

Scarlett O'Hara: Gubik Petra / Vágó Zsuzsi
Scarlett apja: Szomor György
Rhett Buttler: Szabó P. Szilveszter
Melanie Hamilton: Bíró Eszter
Bell: Janza Kata 
Mammy: Nádasi Veronika
Ashley Wilkes: Veréb Tamás
Forradalmár fiú: Kerényi Miklós Máté
Frank: Brasch Bence

 

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

Az Elfújta a szél története röviden:
A történet az 1800-as évek Amerikájába repít minket vissza. Azokba az időkbe, amikor még rabszolgákat tartottak. A történet központjában a szép Scarlett O'Hara, akit körül rajonganak a férfiak és aki életét nem is az időközben kitört háború dúlja fel igazán, hanem az, hogy bár a férfiak keresik a kegyeit, ő mégsem kaphatja meg álmai férfiját. Scarlett reménytelenül szerelmes ugyanis egy férfiba (Ashley Wilkes) ám Ashley egy másik lányt (Melaney Wilkest) szeret, akit feleségül is vesz. Scarlet elkeseredésében hozzámegy Ashley szerelmének báttyához (Charles Hamilton). Az esküvő napján tör ki a háború, amelyben Scarlet elveszti újdonsült férjét. Ezután Scarlet szerelme nyomába ered, így Melanie közelébe költözik. Melanie éppen ekkor szülte meg Ashley gyermekét, de máris menekülésre kényszerül. Menekülésében Scarlettel Butler kapitány lesz segítségükre, ám útközben elhagyja őket, hogy harcba szálljon. Scarlett így végül haza tér, ahol egy kifosztott üres házat talál és szembesül vele, hogy anyja is meghalt. Scarlettnek egyedül kell boldogulnia, azonban egyedül nem bírja a terheket, így hozzá megy Frank Keneddyhez (húga völegényéhez), akivel ismét Atlantába költözik, azonban újdonsült férjét ismét gyorsan elveszíti egy utcai harc folyamán. Ekkor lép színre Rhett, aki megkéri Scarlet kezét, de a házasságuk Scarlet Ashley iránt érzett szerelme miatt kudarcra van ítélve. Bár születik egy lányuk, korai halála végleg reménytelenné teszi kapcsolatukat. Mikor Melanie meghal, Rhett úgy dönt nem áll Scarlet útjába, így elhagyja az asszonyt, hogy az megpróbálhassa szerelmével Ashleyvel. A happy end azonban elmarad, hiszen Scarlett amikor Rhett elhagyja és végre megkaphatná Ashleyt rájön, hogy ő nem is ezt akarta, mitöbb Rhettet szereti. Scarlet szerelmi vallomása azonban hidegen hagyja a Scarlettért egykor rajongó férfit.

sze
10

Évadnyitó Broadway Fesztivál 2012

Idén is várja a közönséget a Pesti Broadwayon a Budapesti Operettszínház évadnyitó fesztiválja a Broadway Fesztivál. A Broadway Fesztivál 2012-es időpontja 2012. szeptember 15-16. (forrás: Peller Károly rajongói klub Facebook)

"A szeptember 15-i, szombat délutáni első program koprodukció a Tháliával és a vidéki teátrumokkal, ugyanis Országos Zenehíd elnevezésű programunkon a szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Szegedi Nemzeti Színház és a Kassai Thália Színház legkiválóbb előadóit, valamint a Budapesti Operettszínház művészeit láthatják egy színpadon. Az öt órai ünnepélyes megnyitót követően Marica grófnő és az Operett többi "kékvérűje" lép pódiumra - a Rebecca, az Elisabeth, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Veled, Uram!, valamint a Rómeó és Júlia új beállói mutatkoznak be, s természetesen első premierünk legnagyobb slágerei is felcsendülnek. Színpadra lép Bordás Barbara, Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Kapócs Zsóka, Lehoczky Zsuzsa, Molnár Ágnes, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter.

Fél héttől az Operettszínház csapatai és olimpikon vendégeink ZeneiOlimpiáján szurkolhatnak kedvenceiknek. Rómeók, Mercutiók, Benvoliók, Szépségek és Szörnyetegek, Szilviák, Edvinek, Stázik és Bónik, szép nyári napozók, szubrettek és táncos-komikusok lesznek a versenypályán. A bemelegítést követően váltófutásban, labdajátékokban, vizes versenyszámokban, öttusában, súlyemelésben mérik össze tudásukat…

Fél nyolckor aztán új értelmet nyer a "Sztárom a párom" szinte szállóigévé vált film címe. Hogy ki, kinek a sztárja és párja, vagy párjának a sztárja lesz, arról Dancs Annamari, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Vörös Edit, Boncsér Gergely, Brasch Bence, Dézsy Szabó Gábor, Dolhai Attila, Faragó András, Homonnay Zsolt, Kádár Szabolcs, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter gondoskodnak.

Az Operettszínház örökifjú és fiatalabb generációi a legkülönbözőbb párosításokban kerülnek nézőink elé - a Szép nyári napból, A víg özvegyből, a Rudolfból, az Elisabethből, a Csókos asszonyból, A Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből és A Szépség és a Szörnyetegből varázsolnak igazi bulihangulatot a szombati nap végére. Szeptember 16-án, vasárnap két órától négy óráig valódi csemegével kedveskedünk a legelszántabbaknak: a Bohém Casting kapcsán bohém castingra kerül sor a Színház előcsarnokában. Nyilvános meghallgatás lesz a közönség számára, Virág szerepére, videofelvétellel, Brasch Bence és Kelemen Dániel vezetésével. Aki kedvet érez ehhez, s vállalna szereplést akár az előadásban is, próbafelvételre jelentkezhet a broadway@operett.hu címen. Csupán néhány sort kell énekelni, melyben természetesen Marcell és Tamás alakítója segít majd. Ezzel egy időben, a szabadtéri színpadon a PBS MIX - a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek műsora különleges meglepetésekkel várja az érdeklődőket. Három órától pedig a Musical Együttes és a Pesti Broadway Stúdió végzett növendékeinek show-ja következik, melynek címe: 50% anszamb-lé - nyomokban stúdiósokat tartalmazhat.

Négy órakor kezdődik az Operett Activity, játékos kvízműsor, a közönség bevonásával. Nézők és sztárjaink együtt mutogathatják el, írhatják körbe vagy rajzolhatják le az operett- és musical műfajának legösszetettebb kifejezéseit. Közben pedig lesz Ábrahám-show a komponista legnagyobb slágereivel, elsősorban második nagy operett-premierünkből, a Viktóriából, de a Bál a Savoyban című előadásunkból Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Peller Anna, Vörös Edit, Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Kökény Pál, Peller Károly, Vadász Dániel énekel majd, s persze versenyez is a legjobb activity-játékos címért... Kora este este egy igazi különlegességre kerül sor. A blokk címe: Az ‘Én táncolnék veled'-től a ‘Hogyha kell egy tánc'-ig. Az Elisabeth nagy párosa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter műsorában sok izgalmas produkcióra és szerepcserére is sor kerül…

Háromnegyed héttől a Ghost és az Ördögölő Józsiás apropóján a színpadon ördögök, szellemek, s más különleges lények váltják egymás - Bordás Barbara, Dancs Annamari, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Dénes, Szerényi László bújnak a legkülönbözőbb bőrökbe... S mi más is zárhatná Pesti Broadway Fesztiválunkat idén is, mint a vasárnap háromnegyed nyolckor kezdődő Retro Party, ahol ezúttal is a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek és a XXI. század diszkóslágereit szólaltatja meg Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Janza Kata, Kékkovács Mara, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Vörös Edit, Bálint Ádám, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szerényi László. Szabadtéri fesztiválunk fényét tovább fokozza, hogy ezúttal a kitartó nézőket bent is várjuk: a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek nagysikerű vizsgaelőadása, Pintér Béla - Darvas Benedek Parasztopera című műve, Földes Tamás rendezésében a Raktárszínházban tekinthető meg 15- én és 16-án este 10 órakor. Ingyenes jegyek a Pesti Broadway Fesztivál ideje alatt a Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban igényelhetők. Forrás: Operett.hu

 

sze
1

marypoppinsmusicalbudapest.jpgSzirtes Tamás a Madách Színház igazgatója újabb csodát állít a színpadra a tőle már megszokott módon. 2012. szeptember 21, 22, 23 lesz a Disney Mary Poppins musicaljének premierje Budapesten. Az előadás egy egyedi verzióban (non-replica) kerül színpadra Budapesten, azonban a varázslatokban és csodákban nem lesz hiány Budapesten sem.

A Mary Poppins musicalben ugyanis a külföldi előadásokhoz hasonlóan a főszereplő Mary Poppins a nézők felett fog repülni.


A lentebbi képen láthatjátok, hogy milyen az előadás eredeti verziójában Mary Poppins repülése. Az eredeti előadás Londonban került bemutatásra és azóta a Broadwayt is meghódította. Mi több, a magyar szereplők közül Csonka András már a Broadway előadást is látta a próbák megkezdése előtt. (A kép alatt folytatódik az írásom)

mary-repul.jpg

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

A Mary Poppins musicalben Polyák Lilla, Oroszlán Szonja és Mahó Andrea játszák majd Mary Poppinst, de felbukkan még a musicalben Csonka András, Szente Vajk, Szervét Tibor, Koós Réka, Gallusz Niki, Détár Enikő, Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, sőt az egykori Megasztáros Patai Anna is. A Blikk a napokban betekinthetett a próbákba, ahol megörökítették amint Polyák Lilla mint Mary Poppins repked a Madách Színházban.

Ilyen látványos meglepetést ígérő előadás hazánkban talán még nem is volt és egyáltalán nem meglepő, hogy a Mary Poppinsra már csak pár jegyet lehet kapni online (én itt találtam magamnak). A premierekre meg már csak a licitáló oldalakon (itt találtam) és egy-egy jegyirodában árulnak jegyet.

mary-poppins-repul.jpg

Fotó: Blikk.hu

 

aug
22

wewillrockyoumusicalbudapest.jpgSokunk álma válna valóra, ha Budapesten lenne látható a We Will Rock You musical. A Queen dalaiból készült musical nálunk is nagy rajongói táborral bír, mutatja ezt a korábbi Freddie Mercury koncert sikere is.

A We Will Rock You-ra egy korábbi nyilatkozat szerint már Kerényi Miklós Gábor is szemet vetett, azonban a produkciót jelenleg csak replica verzióban engedik színpadra állítani, így sajnos a Budapesti Operettszínházban nem láthatjuk a darabot, de lehet, hogy a Papp László Budapest Aréna otthont adhat a 10 éves jubileumát ünneplő musical turné verziójának, ahogy erről a Musicalinfo.hu beszámolt. Sőt megtaláltam a zágrábi koncert infóit más oldalakon is, és biztató jel, hogy egy oldal sem felejti el megemlíteni a budapesti koncert lehetőségét is,

A budapesti bemutató reményét táplálja bennem az is, hogy a 2013-as turné hivatalos weboldalán még nincs fent a horvátországi előadás, de már árulják a jegyeket a Zágráb Arénaban látható előadására. Így könnyen megeshet, hogy Budapesten is lesz előadás csak még tárgyalják az időpontot.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!


Reméljük, hogy a Mamma mia után valóban a Queen musicalje lesz az a musical, ami ismét megtölti az Arénát. Jegyinfókat itt találtam!

Íme a Queen musical londoni előadásának hivatalos ajánlóvideója: