okt
10

A mai meglepetésem az Elisabeth turné volt. A Lévay Szilveszter által írt siker musical lassan 20 éve megunhatatlan. A darab Bécsben kezdte a pályafutását és eljutott a német "Broadwayra" is, ugyanis a Stage Entertainment vette meg a darab németországi játszási jogát, ami garancia volt a németországi országos sikerre. Az Elisabeth már pár turnén túl van, mitöbb a bécsi előadás német nyelven még Japánban is járt. Most egy új szereplőgárdával újra végigjárják Németországot. (A turnéról bővebben a Musicalinfo.hu írt.)A turnéról amúgy hírt adott ma a bécsi anyaszínház is a Facebookján, hiszen övék a musical eredetileg.

A darab hazánkban is nagy siker volt, sőt szárnyra kapott a hír az Elisabeth musical DVD magyar megjelenéséről is, azonban ebből nem lett semmi. Meglepő az is, hogy a musicalből nem készült új cast CD sem, ám a rajongók igényeit kielégítette az Operettszínház, hiszen a legkedveltebb dalok megjelentek a Musical Legendák és a Mindhalálig musical CD-ken a legjobb Elisabeth, Janza Kata előadásában.

A német előadás több Elisabeth főszereplésével is volt látható, de a legsikeresebb kétségkívül Pia Douwes volt aki németül és hollandul is eljátszotta a főszerepet. Nos ez a videó (aminek sajnos nincsen megosztási kódja) meggyőzött arról, hogy nem véletlen, hogy akkora sztár német nyelvterületen. Hazánkban Vágó Bernadett volt az a kincs aki Janza Kata méltó váltás volt Elisabeth szerepére, és kétségkívül Fürdei Nikolett is nagyot alkotott. De találnak-e elég jót Pia helyére?! Én azt gondoltam nem, de meghallgatva az új Elisabethtől is ezt a számot, úgy érzem sikerült találni egy megfelelő tehetséget. A lentebbi videó alapján persze ti magatok is eldönthetitek, hogy egyetértetek velem!?

20 év siker után, nem is értem, hogy miért nem az Elisabeth megy a Broadwayra, vagy legalább Londonba?!

Ha tetszett a bejegyzésem akkor nyomj egy lájkot a Facebook oldalamra ide kattintva így nem maradsz lesz az újabb hírekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr643291942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása