nov
3

Amikor a Menyasszonytáncot bemutatták én inkább éreztem az előadást egy klezmer-operettnek (az Operettszínház honlapján már klezmer-operett kategóriába került) mint egy klezmer-musicalnek, de tény, hogy zeneileg inkább musical mint operett. Ennek ellenére nem ez lett a kedvenc musicalem és kétszer bőven elég is volt. Most azonban újra kedvet kaptam hozzá ugyanis Miskolcon Tunyogi Bernadett a főszereplője a darabnak Halasi Imre rendezésében.

(Tunyogi Bernadett még KERO előtt az Operettszínház legjobb szerepeiben volt látható és egymást váltották Szinetár Dórával a Valahol Európában musicalben. Persze legemlékezetesebb alakítása a Jekyll és Hydeban Emma szerepe volt, ahol Janza Katával együtt énekelték a darab legszebb duettjét.)

Ami még ennél is különlegesebb, hogy a darabot jeltolmácsolva fogják előadni. Őszintén szólva meglepő és igazán merész húzás, de épp itt az ideje, hogy a fogyatékkal élőket is megpróbálják a színházba becsábítani és az igényeiket kielégítő előadást láthassanak. Amerikában autistáknak szóló Oroszlánkirály előadást is játszanak a Broadway színpadán, igaz csak alkalmi előadás. Bár visszatérve a Menyasszonytáncra felmerül a kérdés hogyha valaki hallás sérült, akkor mennyit élvez a darabból? Hiszen inkább nézi a jeltolmácsot mint a darabot. Ez olyan mint amikor operába megy az ember. Ha nem ismeri a művet akkor kénytelen egész előadás alatt a feliratot olvasni.

Mindenesetre örömteli dolog, hogy egy vidéki színház ilyen újító kezdeményezéssel áll elő, és ha úgy nézzük az egyik legjobb előadást választották, ami a másság elfogadásáról szól!

 Ha tetszett a bejegyzésem akkor nyomj egy lájkot a Facebook oldalamra ide kattintva!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr923349829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása