dec
4

Tegnap friss hír volt, hogy Muri Enikő az X-faktor csillaga musical szerepet kapott a Madách Színházban! Rövid 3 hónap alatt ő a harmadik X-faktoros, akit a musical színházak színpadán láthatunk, így úgy gondoltam végzek egy összesítést, hogy ki és miben látható?!

Kezdeném egyből a múlt évi győztessel Vastag Csabával, akinek a neve már ismerősen csengett az X-faktor előtt is a musical rajongóknak, hiszen köztudottan jó barátja Mészáros Árpád Zsoltnak, aki sok musical koncertre elvitte magával Csabát. Azonban az első igazi nagy musicales megjelenése szeptemberben volt a Madách Színházban. Csaba a celeb szerepet kapta a Fáraót. Ebben a szerepben debütált már több celeb is. A premieren Gesztesi Károly és a Megasztár üdvöskéje Gáspár Laci, majd a műsorvezető és zenész Gönczi Gábor és végül most Vastag Csaba is. (A József és a színes szélesvásznú álomkabát musicalben egyébként még felbukkan a Csillag születikes Ádok Zoli és a Megasztáros Puskás Peti is.) Ezután Békéscsabán kapott szerepet a Monte Cristó grófja musicalben (ami decemberben Pesten is látható lesz) Vastag Tamás, aki egy viszonylag kis szerepet játszik, de saját dala is van a darabban. A legfrissebb pedig most Muri Enikő szerepe a Madách Színházban. Enikő a József Attila életéről szóló musicalben lesz az egyik főszereplő majd.

Amúgy az X-faktor elődöntőiben is sokan elvéreztek, akiket musical színpadon láthatunk. Az első X-faktorban láthattuk Farkas Gábort, aki többek között a Vámpírok bálja musical egyik szereplője volt, valamint nemrég debütált az Operettszínházban Brasch Bencével (Csillag születik) Kocsis Dénes és Kádár Szabolcs akiket szintén láthattunk az első X-faktorban. Szintén az Operettszínházban láthatjuk ensamble szerepekben Angler Balázst és Simon Boglárkát, akiktől az utolsó fordulóban vett búcsút Geszti Péter a második X-faktorban. 

Illetve a múltra vissza nézve még fontos megjegyeznem, hogy az X-faktor mentor Geszti Péter musicaljében a Dzsungel könyve musicalben szerepelt a Rocktenors egyik sztárja is sőt a többiek a Sziget Színház tagjai. Sőt állítólag Wolf Kati is játszott az Operettszínházban, de ezt nem tudom megerősíteni.

Nem mellékesen amúgy a Csillag születik és a Megasztár sztárjai is nagy sikert futottak be a színházakban. Oláh Ibolyát az Aida musicalben, Bálint Ádámot a Szépség és a Szörnyeteg és a Rómeó és Júlia musicalben (valamint több más szerepben), Gáspár Lacit a József musicalben, Palcsó Tamást és Hoffman Mónikát az 56 csepp vér musicalben, Puskás Petit a Robin Hood, József, 56 csepp vér  és Nyomorultak musicalekben, míg Patai Annát a Böröndmesében, Valahol Európában, Egy nyári éj mosolya musicalekben láthattuk. A Csillag születik sztárjai közül pedig Varga Viktort láthattuk a Sakk musicalben,Brasch Bencét a Rómeó és Júlia musicalben, Ádok Zolit a Madách Színház musicaljeiben láthatta a közönség, és lehet, hogy a lista nem is teljes.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a postom!

 

 

 Én amúgy a mostani X-faktorosok közül Kocsis Tibort és Muri Enikőt tudnám elképzelni musical szerepekben, sőt ha lesz Robin Hood musical 2012-ben is, akkor Kováts Veronikát is eltudnám képzelni musical szerepben. Meglátjuk mit hoz a jövő?! Addig pedig várjuk a nagy Aréna koncertet az X-faktor sztárokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr753436492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tilla77 2011.12.05. 10:21:40

Nem tudtam eldönteni, hogy ez most jó-e nekik vagy sem. Fekete Dávid szerintem kimaradt a szórásból.

Advanced Flight 2011.12.05. 10:27:50

Na, hát ennyit is ér ez a műfaj; megjelenik valami wannabe sztárocska faszomfalváról, kétszer megrázza a seggét az X-faktorban, és máris főszerepet kap egy musicalban. Nagy színvonal lehet egy ilyen előadáson :-)

egymusicalfanatikus 2011.12.05. 11:55:20

Fekete Dávid tudtommal egy musicalben sem kapott szerepet. Ami furcsa, tekintve, hogy ő volt a megasztár "musicalese":)

kishawa 2011.12.05. 12:52:25

Te hol tanultál írni?

bierkamp 2011.12.05. 12:54:36

Csak a Román traktorost a Gergőt a leggyengébbet akit " farvizen" a határon túlról úsztatták idáig) ne tegyék be sehová...max a Mentor anyja a Román Ronda Banya ágyába:))))

kishawa 2011.12.05. 17:31:07

@musicalfan: Attól, hogy valaki "musicalfan", még nem kell minden mondatban háromszor leírni, hogy musical, vagy három soron belül kétszer, hogy "musical színpadon elképzelni". Lehet ilyesmikkel változatossá tenni a stílt, hogy "az 56 csepp vérben" vagy a "Nyomorultakban" - senki nem fogja azt gondolni, hogy a regényre gondolsz. Simplicity, ahogy Matolcsy György mondta volt.

egymusicalfanatikus 2011.12.05. 18:15:33

@kishawa: Jogos... köszönöm a kritikát... amúgy sehol nem tanultam "írni":)
süti beállítások módosítása