dec
7

Az Abigél musicalt 2008-ban mutatták be Somogyi Szilárd rendezésében a Thália Színházban. A zenét Kocsák Tibor a szöveget  Miklós Tibor írta a Szabó Magda könyvéből írt musicalhez. Az előadáson igazi sztárszereposztás volt látható. Horn Mici szerepében Udvaros Dorottya volt látható, König tanár úr szerepében Csonka András debütált, és Gina szerelmét Kuncz Ferit alakította Mészáros Árpád Zsolt. Az Abigél musical gyorsan nagy sikert aratott, sőt az egyik dalát még az Euroviziós dalfesztiválra is nevezték, ám végül nem az Abigél musical dala volt a nyertes dal.

Az Abigél című könyv sikerét mutatja, hogy játékfilm is készült belőle és a könyv többek között csehül, lengyelül és németül is kiadásra került. Most pedig az Abigél musical is elindult hódító útjára, mert azon túl, hogy színpadra kerül Sopronban, 2012-ben a Marosvásárhelyi Színház is műsorára tűzi a musicalt. Az előadást a budapesti előadás rendezője Somogyi Szilárd állítja majd színpadra. Somogyi Szilárd fontos szerepet játszott az Abigél musical megszületésében, ugyanis korábban már más Szabó Magda regényből készült musicalt is színpadra állított. A korábbi rendezése annyira tetszett Szabó Magdának, hogy az előadást látva megadta az engedélyt az Abigél musical színpadra állításához is.
 

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a postom!

 

 

Az Eurovíziós dalfesztiválos felvétel az Abigél musical dalával:

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr133445851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása