jan
11

 

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet január 12-én, 16.00 órakor, a Bajor Gizi Színészmúzeumba (Budapest, XII. Stromfeld Aurél u. 16.), a „Magyar Musical Napja” címmel rendez eseményt.

1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház Hubay Miklós-Vas István-Ránki György Egy szerelem három éjszakája című művét, az "első magyar musicalt". Az 50. évfordulót Szinetár Miklós és Margitai Ági mellett még Hubay Miklóssal és Petrovics Emillel ünnepelhettük, akik azóta eltávoztak közülünk. Emlékükre és az Ő tiszteletükre, az ősbemutató összes alkotója-résztvevője tiszteletére, a műfaj népszerűsítésére szeretnénk ezen a napon a Bajor Gizi Színészmúzeumban a magyar musicalt ünnepelni!

 

Nyomj egy lájkot, ha szereted a musicalt!

 

 Régi és újabb előadásrészletek vetítésével, virtuális fotókiállítással, néhány plakáttal várjuk a látogatókat. 16 órától a HoppARt társulat tagjai köszöntik a vendégeket Mindenkit szerettet várnak a szervezők!

A különleges vetítés felvételei közt a Padlás ősbemutatója (Szinetár Dóra szereplésével), a Bestia musical, és a Bábjátékos is szerepel majd. A rendezvény meghívott vendégei közt van Miklós Tibor és Várkonyi Mátyás is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Forrás: Szinhaz.hu és Musicalinfo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr583536543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása