jan
12

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár körlevélben ajánlja az iskoláknak a Madách Színház új musicaljét és egy próba megtekintésére invitálja a tanárokat. Az Én, József Attila musical kizárólag József Attila verseiből írt dalokból fog állni. A József Attila musical egy lehetőség arra, hogy József Attila művei könnyebben eljussanak a diákokhoz, így közelebb kerülhet hozzájuk az irodalom.

Nyomj egy lájkot, ha nem szeretnél lemaradni az Én, József Attila musicallel kapcsolatos hírekről!

 

Az Én, József Attila musicalre a jegyeket már elkezdték árulni. Jegyek és bővebb infó az előadásról itt!

Hoffmann Rózsa levelét itt olvasható:

 

Kedves Igazgató Asszony! Kedves Igazgató Úr!

 

Images_11365
Hoffmann Rózsa levele az iskoláknak a József Attila-musicalről. Iktatószám: 119942-2/2011.

A Madách Színház február 10-én és 11-én bemutatja Tóth Dávid Ágoston – Vizy Márton musicaljét, címe: Én, József Attila.

 

A szerzők és az alkotók szándéka, hogy felidézzék József Attila első és utolsó szerelmét, a kort, amelyben élt, és a költő halálát.

Az előadásban kizárólag megzenésített József Attila versek szólalnak meg. Az alkotók szeretnék, hogy József Attila költészete a versek megzenésítésén keresztül minél több fiatalhoz jutna el.

Tervük továbbá, hogy január folyamán magyartanárokat hívjanak meg, hogy megtekintsék a próbát, konzultáljanak velük, és kedvet csináljanak az előadás megtekintéséhez.

Amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, a színház kontaktszemélyt is biztosít, akivel megbeszélhető a próbalátogatás időpontja.

Az előadások végén lehetőséget teremtenek a diákoknak, hogy találkozzanak a darab főszereplőivel, rövid beszélgetésre József Attila költészetéről, és annak színházi megvalósításáról.

Amennyiben rokonszenvesnek találja a kezdeményezést, kérem éljen vele!

Budapest, 2011. december 29.

Forrás: 7óra7

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr153540328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása