feb
8

Decemberben mutatták be a Ghymes zenekar egyik tagjának Szarka Tamásnak a musicaljét a Mária musicalt Debrecenben és már készül is egy új bemutató, amit Szarka Gyula készít. Arany János klasszikusából a Toldiból készül most musical. A musical rendezője Meskó Zsolt lesz. Az előadás koreográfiáját az ExperiDance vezetője Román Sándor tervezi. A musicalt kettős szereposztással mutatják be a RaM Colosseumban a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A Toldi musicalről bár még többet nem tudni, már árulják a jegyeket is (ide kattintva) .

A Toldi musical főszerepeiben egyébként a Vámpírok bálja sztárjai Egyházi Géza és Andrádi Zsanett mellett a Madách Színház művésze Csengeri Attila lesz látható.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani az új musicalekről!

 

Mostanában a magyar történelmi musicalek nagyon népszerűek, hiszen az elmúlt években sorozatban kerültek színpadra a történelmi személyek életéről szóló musicalek mint: A fejedelem (Rákóczi musical) Zrínyi musical, Honfoglalás musical, Klapka musical, vagy éppen a Habsburgok életéről szóló Elisabeth musical és Rudolf musical. Ezek közül pedig 2012-ben kettő biztosan látható lesz Budapesten is.

A teljes szereposztás is végre nyilvánosságra került:

Toldi: György-Rózsa Sándor/Bot Gábor

Király: Egyházi Géza/Csengeri Attila

Toldi György: Derzsi György/P.Petőcz András/Gerner Csaba

Bence: Józsa Imre/Makrai Pál

Toldiné: Fehér Adrienn/Ambrus Rita 

Özvegy: Andrádi Zsanett/Simon Boglárka

Apa, Cseh vitéz: Gábor Géza

Lány: Kovalik Ágnes/Jarábik Klára

 

Táncosok:

Király – Patonai Norbert

Démonok – Falvai Miklós, Bistei Judit, Reszneki Domán

Toldi György – Varga Attila

Toldiné/Özvegyasszony – Sátori Júlia

Bence – Péli Norbert

 

Producer: Korom Norbert

Zeneszerző: Szarka Gyula

Jelmez: Zoób Katti

Látvány: Szimeiszter Balázs

Koreográfus: Román Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr533503078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása