feb
9

A fogyatékkal élők színházi élményei jelentősen korlátozottak világszerte. Meglepő azonban, hogy hazánkban van már színház, ahol autisták is játszanak, sőt a hallássérültek számára folyamatosan szerveznek jeltolmácsolt előadásokat.

A Broadwayon azonban a Disney Oroszlánkirályából egy autistabarát előadás is készült. A siker akkora volt, hogy még egy előadást tartanak, sőt a hamarosan Budapesten is bemutatásra kerülő Mary Poppins is színpadra kerül.(Részletek itt!) A Mary Poppins lesz a harmadik Disney musical amit bemutatnak hazánkban. Az első az Operettszínház Szépség és a Szörnyeteg musicalje volt, de láthattunk már több Disney jégshowt is, többek között a High School Musicalt és a Disney Hercegnők és Hősök showkat is. 

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani a Mary Poppin musicaleről!

 

Az előadást a Disney Theatre Productions állítja színpadra. Az Oroszlánkirály első előadása után több mint 1500 jelentkező írt, hogy szeretnének részt venni autista előadáson, ami majdnem annyi ember mint amekkora a színház nézőtere. Az előadásokon szakemberek is segédkeznek azoknak, akiket esetleg meg kell nyugtatni vagy egyéb segítségre szorulnak. Az előadásra babzsákfotelekkel is készülnek azoknak akik fogyatékosságukból eredően nem tudnak kényelmesen helyet foglalni a székekben.

A Mary Poppins musical autistabarát verziója New Yorkban 2012. április 29-én lesz látható, míg az Oroszlánkirály szeptember 30-án.

Forrás: Infomed

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr834084674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása