máj
14

A csak a 90-es években igazán ismert musical, az Evita egy album formájában már 1976-ban kész volt és 1978-ban Londonban mutatták be. Rá egy évre a Broadway színpadán és a Broadway premiert követően egy év múlva Madridban és Budapesten is bemutatták az Evita musicalt. A Rock Színházas produkció hatalmas sikert aratott Budapesten is. Azonban az Evita igazi sikerét az 1996-ban bemutatott film hozta meg. 

 
A film főszerepét először Meryl Streepnek ajánlották, ám a forgatás késett és Madonna "kampányolt" a szerepért és ő kapta meg. Evita főszerepére amúgy felmerült még Liza Minnelli, Cher, Barbara Streisand, Olivia Newton-John és Michelle Pfeiffer is. Michael Pfeifferrel demo-CD is készült.
 
A film egyik férfi főszerepét Ché-t a latin macho Antonio Banderas játszotta. A filmet Buenos Airesben és Budapesten forgatták. A film nagy sikert aratott világszerte és a rádiók egyik kedvence volt a Don't cry for me Argentina című dal Madonnától. A filmesek mindent megtettek a sikerért, azonban a várt siker csak anyagi fronton jött meg, mert az Evita végül nem söpört be túl sok díjat. 
 
Az Evita film sikere után azonban ismét új fényében ragyogott a musical is, amit 1996 után több városban és több szereposztásban is bemutattak Magyarországon és világszerte, sőt jelenleg is az egyik legnagyobb kedvenc. (Bővebben az Evitáról magyarul a Facebookon olvashattok a magyar Facebook oldalon) Pár éve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatta a közönség az Evitát, és 2012. augusztus 14-én és 16-án a Szombathelyi Iseumi Szabadtéri Színpadon is látható lesz Koós Réka, Miller Zoltán (az Emberek zenekar énekese) és Egyházi Géza (a Vámpírok bálja musical sztárja) főszereplésével! (Evita musical jegyek itt!)
 

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani többet az idén bemutatásra kerülő musicalekről!

 

 
Az Evita idén a Broadwayre is visszatért méghozzá egy laton machóval  a nemrég melegségét nyiltan vállaló Ricky Martinnal a főszerepben. Ricky Martin  korábbi popkarrierje után már nagyon vágyott arra, hogy a Broadway színpadán játszhasson. Érdekes, hogy a női főszerepet nem egy sztárnak adták, hanem  Elena Rogernek, aki már sok más musicalben nagy sikert aratott. Áprilisban egy kis ízelítőt adtak a darabból, amiben Ricky Martin is énekel. (Videó a kép alatt!)
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr304507856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása