okt
8

Ma friss hírként olvastam a Musicalinfo.hu-n a következőt:


"A Szegedi Szabadtéri Játékokon a 2012-es évad rendhagyó módon musicallel indul, július 6-tól Frank Wildhorn izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde musicalt láthatja a közönség. Jegyek a Jekyll és Hyde musicalre ide kattintva vásárolhatóak!"

 

Nos, ez remek hír és az is remek, hogy a Musicalinfo Facebookján, már javában tippelget a nép, hogy kik lesznek a főszereplők... Én viszont utána olvastam, hátha találok valamit és sok érdekességre bukkantam:))

Az első, hogy már 2011 áprilisában tudni lehetett, hogy lesz Jekyll és Hyde 2012-ben! Pont a Musicalinfo.hu adott hírt róla. Az infók szerint a darab rendezője Molnár László lesz, aki bizonyosan nem lesz rest magát a főszerepbe tenni, hiszen valljuk be, kétségkívül legendás Jekyll volt. Azonban a többi szereplő már kérdéses, hiszen a darabot nem az egykori Musical Színház, hanem Győri Nemzeti Színház mutatja be Szegeden.

A győriek színészeit átnézve vélhetően a sajátjaik közül rakják össze a szereposztást, így a két női főszerepre Füredi Nikolett és Mahó Andrea az esélyesek. Mahó Andrea és Füredi Nikolett neve a pesti közönségnek is ismerős, hiszen Mahó Andreát a láthatták már Az Operaház fantomjában, a Volt egyszer egy csapatban és a Nyomorultakban is, míg Füredi Nikolettet az Operettszínház darabjaiból ismerhetjük, ő énekel a Rebecca musical CD-jén is. Amúgy Füredi Nikolett játszott már a Jekyll és Hydeban, így nem lenne új számára a szerep.

A férfi főszerep kétségkívül Molnár László szerepe lesz. HA mégsem akkor az új sztár Bot Gábor kapja, aki az elmúlt években egyre több színházban látható főszerepekben. A további férfi szerepeket pedig gondolom Sasvári Sándor, Kiss Zoltán, talán Rátóti Zoltán és a a Kisfaludy-díjas Járai Máté kapják majd.

Bár az elmúlt években a Szegedi Szabadtéri Játékok több színház színészeiből válogatott össze egy csapatot, ez a 2012-es évadban nem hiszem, hogy folytatódna. Így azt gondolom nincs ok a találgatásra szereposztás terén. Vagy ha mégis, akkor kár az Operettszínház sztárjairól álmodozni, mert nem valószínű, hogy Dolhai Attila vagy Szinetár Dóra lenne a szegedi Jekyllben. Bár utoljára a remény hal meg! És kétségkívül kellene a darabba pár országosan ismert név is, akit nem csak a musical rajongók ismernek. Így még történhetnek csodák, és meglehet a végén Dolhai Attila, Szinetár Dóra és Janza Kata lesznek a szegedi előadás sztárjai. Egy biztos, jó előadás lesz, bárki is lesz a főszereplő, úgyhogy érdemes a jegyeket már most megváltani, mert a Szegedi Szabadtéri Játékok a 2012-es évadban csak 3 alkalommal tűzi műsorra a Jekyllt.

Ha tetszett a bejegyzésem  és nem akarsz lemaradni a friss infókról akkor nyomj egy lájkot a Facebook oldalamra ide kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr443287928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása