nov
7

A sok Operettszínházas előadás után az Aida musical egy új élmény volt számomra, amikor bemutatták Budapesten. Bebizonyították, hogy kevés színpadtechnikával és egyszerű ötletekkel is fantasztikus előadást lehet csinálni. Kétségkívül lenyűgöző előadás volt, és Oláh Ibolya is meglepően jó volt, pedig semmi színészi végzettsége nincs tudtommal.

Ezek után óriási sikersorozat és egy Aida musical CD következett és aztán egyszer csak becsapott a villám, mert történt valami. Oláh Ibolyát elküldték a darabból (mint utólag kiderült az új vezetőség a Vörösmarty Színházban úgy döntött, hogy CSAK képzett színészek játszhatnak a darabban) és vele együtt távozott Xantus Barbara is. 

Aztán a darab új dalszövegeket kapott és a csodálatos díszletet is átalakították"recycle"módon. Nem váltott ki túl nagy sikert, de készült egy az "akik a régi Aidát akarják" klub is a Facebookon, az új előadás ellen. Nem mondom, hogy rossz lett, mert pár új dalszöveg határozottan jobb mint a régi volt. Azonban szörnyen hangzik az a sok kényszeredett átírás, amit csak azért átírtak ,hogy új szöveg legyen ott, miközben szó szerinti fordításban az eredeti szöveg a jó. Az új előadásban új Radames is debütált, mert Feke Pál addigra már talán nem volt elérhető vagy éppen megfizethető sztár, Szomor Györgyöt pedig kirakták a produkcióból. Radames szerepére Szerényi László és Aida szerepében Mahó Andrea debütált. Szerintem akadt volna alkalmasabb szereplő is bőven Aida és Radames szerepére is. Mahó Andrea csodálatosan énekel, de a FEKETE, lázadó hercegnő szerepére egy kicsit merész húzás. Nem is tudom, hogy erről a jogtulajdonosok tudtak-e? Hiszen kikötés, hogy színes bőrű, de semmiképp nem fehérbőrű szereplő kell, hogy legyen Aida. Szerényi László pedig más szerepekben lehet, hogy jó, de valahogy nem volt sok hitele mint Radames.

Erre talán ők is rájöttek egyébként, mert a hamarosan Szegeden és Budapesten látható előadás szereposztásáról van ahol azt írják: "Oláh Ibolya újra látható Aida szerepében, ahogyan Radamesként Feke Pál is visszatér akinek váltótársa Szerényi László lesz. Amneris hercegnőt pedig Xantus Barbara játsza újra. Zoser miniszterelnökként Gerner Csaba és Kálloy Molnár Péter lesz látható.

Jelzem: Feke Pál hivatalos weboldala szerint nem ő lesz Radames egyik előadáson sem!!!!!!)

Mond valamit a produkcióról az is, hogy jelenleg egyik weboldala sem működik, így az egyetlen információ forrás a musical Facebook oldala

Hogy mennyire sikeres, vagy mennyire nem az új Aida nem tudom, de azt tudom, hogy a szereposztás cserék, a szövegcsere stb. nem tett túl jót a darabnak. Kétségkívül akik megszerették ezt a darabot, azok fejből tudják az összes dalt a CD-ről és bizonyosan nem élvezik annyira az új dalokat, mert olyan élmény ez mintha ismernéd a darabot és mégsem, és ez zavaró. Részemről én biztosan nem veszek jegyet az előadásra, kivéve, ha Feke Pali tényleg játszik benne. Egyébként viszont sok sikert kívánok a darabnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr103360495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása