jan
10

 

Az előző évek indulóinak listája már halvány reményt keltett bennem, hogy idén talán a musical világból a pop irányába kacsintgató sztárok valamelyike is indul az Eurovíziós Dalfesztiválon, de ezek szerint Dolhai Attila, Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt és Serbán Attila nem indultak vagy nem jutottak el az elődöntőig. Szomorú, pedig Bereczkiék nagy showt csináltak volna, és Polyák Lilla is bőven hozta volna Wolf Kati 2011-es sikerét ha nem többet. Serbán Attila pedig még friss szárnypróbálgató, így neki különösen nagy lépés lehetett volna az Eurovíziós Dalfesztivál.

Sebaj, helyette viszont indul a közönség számára már pop-énekesként is jól ismert Gallusz Niki, méghozzá Vizy Márton társaságában. Gondolom nincs túl sok Vizy Márton így ha jól gondolom ő az a Vizy Márton, aki az Én, József Attila musical egyik szerzője is.Amúgy Vizy Márton korábban (2005) már saját lemezzel is megörvendeztette a közönséget, azonban a lemez nem aratott akkora sikert, hiszen neve nem került be a köztudatba. A továbbjutók között még ott van a Megasztárból is ismert Puskás Peti, akit szintén sok musical szerepben láthattunk, Veres Mónika az 56 csepp vér musicalből és Dancs Annamari a Miss Saigon musicalből.

Nyomj egy lájkot, ha szereted az Eurovíziós Dalfesztivált!!

 

A továbbjutók névsora:Anti Fitness Club, a Bebe&Change, Molnár Ferenc Caramel, a Compact Disco, Dancs Annamari, Fábián Juli&Zoohacker, Gallusz Niki és Vízy Márton, Gyurcsik Tibor, Kállay Saunders András, Heinz Gabi, Király Linda, Viktor és Ben, Kiss Gina, Kökény Attila és Bencsik Tamara, a Monsoon, Pély Barna és Pál István, Puskás Péter, a Sophistic, Tolvai Renáta, Tóth Gabi és Veres Mónika Nika 

Kíváncsian várom a külföldi és főleg az angol indulót, hiszen korábban már volt arra is példa, hogy a musical királya Andrew Lloyd Webber írt dalt az angolokat képviselő énekesnek. A dal amúgy nem aratott túl nagy sikert. Musical vonatkozásban még érdemes megjegyeznem azt is, hogy hazánkban musical sláger is nevezett már az Eurovíziós dalfesztiválra. Mészáros Árpád Zsolt és Vágó Zsuzsi indult az Abigél musical egyik dalával.

A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjével kapcsolatos infók, illetve a dalok listája itt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr23534026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása