már
13

Sok éve ment a pletyka, hogy a Mary Poppins musical Budapestre érkezik, sőt a musical angol Wikipedias oldala szerint már 2009-ben megérkezett a musical hozzánk. A pletykáknak azonban a Madách Színház közel egy éve vetett véget, amikor egy nagy plakáttal hírdette a színház oldalán, hogy a Mary Poppins musical Budapestre érkezik.
Az előadás premierje az idei évadra volt datálva, azonban a szeptemberi premiert eltolták nyár elejére, végül a nyár elejei premiert pedig áttették a 2012/2013-as évad elejére.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani a 2012/2013-as évad új musical premierjeiről!

 
 


A musical a Disney Mary Poppins filmjéből készült, így a film jól ismert dalait hallhatja majd a közönség. A darab különlegessége lesz az is, hogy a hírek szerint a londoni előadáshoz hasonlóan Mary Poppins repülni fog. Disney produkcióban nem ritka a különleges látványelemek ésszínpadtechnika használata, mint ezt az Operettszínházban futó másik
Disney musical a Szépség és a Szörnyeteg is mutatja.

A musical 2012. szeptember 21, 22, 23 kerül bemutatásra hármas szereposztásban. Jegyek már kaphatóak itt! Természetesen ez a bemutató sem nélkülözi a sztárokat, hiszen Oroszlán Szonja mint Mary Poppins, Csonka András mint Berti, Szervét Tibor mint George Banks, Gallusz Niki mint Winifred Banks, Détár Enikő mint Madaras asszony lépnek színpadra.

A musicalt a színház már jól bevált koreográfusa Tihanyi Ákos koreografálja (Ő az X-faktor koreográfusa is.) és Szirtes Tamás rendezi. Meglep azonban, hogy a díszletet nem Kentaur tervezi, pedig szerintem hozzá köthető a színház eddigi legjobb díszlete a Producerekből.
A díszletet most Rózsa István tervezi, akinek a nevéhez kötődik a Jézus Krisztus Szupersztár és a 39 lépcső díszlete, valamint a József Attila Színházban futó Made in Hungaria díszlete.

 

 

Szereposztás:

Mary Poppins - Mahó Andrea, Oroszlán Szonja, Polyák Lilla
Berti - Csonka András, Sándor Dávid, Szente Vajk
Mr. Banks - Dunai Tamás, Szerednyei Béla, Szervét Tibor
Mrs. Banks - Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Koós Réka

Jane Banks - Bakosfalvi Antónia, Hajdú Virág, Patai Anna
Michael Banks - Bauer Gergő, Berecz Kristóf Uwe, Pál Dániel Máté
Andrew kisasszony - Pándy Piroska, Sáfár Mónika
Bumm tengernagy/bankigazgató - Koltai János, Lőte Attila
Madaras asszony - Baranyai Annamária, Détár Enikő, Váradi Viktória
Corry néni - Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó
Brill néni - Bajza Viktória, Dobos Judit
Robertson - Németh Gábor, Sánta László
Néleusz/Valentin - Kiss Ernő Zsolt
Rendőr - Barabás Kiss Zoltán, Laklóth Aladár
Parkőr - Baráth Attila, Galbenisz Tomasz
Katie dada - Wégner Judit
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr964314183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása