már
21

A magyar musical élet egyik legjelentősebb alakja Miklós Tibor újra tollat ragadott és írni kezdett, ám ezúttal nem dalszöveget írt, hanem egy könyvet az elmúlt évek musicaljeiről, lemezeiről és a terveiről. Az Óh milyen cirkusz, óh milyen show című könyv címét is egy általa fordított musicaldal adta az Evitából, hiszen Miklós Tibor fordította az Evita musicalt is. Miklós Tibor neve minden musical rajongó számára ismerős, de ha a nevét nem is a tollából származó musicaleket (Abigél, Légy jó mindhalálig, Anna Karenina, Robin Hood) mindenki ismeri, de fordítóként az ő tollából származik a Hair, Vámpírok bálja, Nyomorultak, Evita és a Jézus Krisztus Szupersztár musicalek szövege is.

Emellett több magyar sláger szövegét is ő írta, hiszen írt már dalt Charlie, ZSÉDA, Zalatnay Sarolta, Illés, és Kovács Kati lemezére is. Sőt Szinetár Dórának is írt dalt az első lemezére amit még tini korában adott ki.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani az új musical premierekről!

 
 

Nem ez az első könyv Miklós Tibortól, hiszen korábban már írt egy vaskos kötetet a musicalekről, amiben a hazai musicalszínjátszás múltját boncolgatta, azonban
azóta felnőtt egy új generáció és új musical sztárok is felbukkantak. De nem csak a színészek és a rajongók lettek mások, hanem a repertoár is. Miklós Tibor azóta több új musicalt is írt. A könyvben a két új szerzeményéből a Casanova rózsái és az áprilisban bemutatásra kerülő Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai musicalek szövegkönyve is megtalálható.

A könyv amolyan jótékonysági kiadvány is, hiszen az árát nem határozták meg. Mindenki annyit ad érte amennyit gondol. A bevételt a Pesti Magyar Színiakadémia fennmaradását szolgáló alapítvány számára ajánlotta fel a szerző! A könyvet Pesti Magyar Színházban lehet megvenni a Pesti Magyar Színiakadémia előadásai előtt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr74330784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása