ápr
23

Musical már készült opera sztoriból, méghozzá elég nagy sikerrel. Ha csak hazai szinten nézem itt az Aida musical és a Pillangókisasszony sztorijára épült Miss Saigon musical. Most azonban a két a musical és az opera összemosására készülnek többen is.

 

Nem tudta elkerülni a figyelmemet, hogy két nagyon hasonló műfajú új bemutató kerül színpadra Budapesten és Miskolcon. Nem tudom, hogy hangzásában a Báthory Erzsébet musical-opera mennyiben fog hasonlítani a Bohém Casting opera-musicalhez, de az biztos, hogy mindkettő a musical és az opera összemosása, csak a kiindulóanyag más. Azonban mivel hasonló a törekvés így mindenképp szerettem volna mindkettőről szót ejteni.

A musical rajongó közönséget a színházigazgatók szerint nehéz becsalni operett vagy opera előadásokra. (Én ezzel nem értek egyet, de mindegy!) Ezért született meg mindkét mű most, hogy a musicales közönséghez közelebb hozzák az operát. Kérdés milyen sikere lesz?!

Természetesen hasonló próbálkozás már korábban is volt, hiszen a Madách Színházban (és azóta már más vidéki városok színházaiban is) került színpadra az Anna Karenina című musical-opera. A próbálkozás remekül sikerült, hiszen a musicalből nem egy dalt jól ismer a musicalrajongók közönsége.

Azonban kérdés, hogy hol a határ? Meddig nem túl sok a klasszikus zene a fülbemászó dallamokhoz szokott musicalrajongók számára?

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani többet is a musicalekről és rockoperákról!

 

 

A Drakula asszony, majd Vámpírasszony címen is meghirdetett, végül Báthory Erzsébet címen elkészült musical-operát 2012. július 13, 14 és 15-én állítják színpadra Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A darab Báthory Erzsébet történetét dolgozza fel, akiről az a legenda járta, hogy fiatal lányok vérét ontotta, hogy szépségét megőrizze. Hihetnénk azt is, hogy ez egy vámpír musical lesz, de nem. A főszerepekben Szomor György (aki a darab egyik szerzője is), Miller Zoltán, Szemenyei János, Zöld Csaba és a címszereplő Benedekffy Katalin lesznek láthatóak. Részletek és jegyek itt!

A Bohém Casting Puccini+Rock című opera-musicalt (bár a címe alapján lehetne opera-rock is), pedig a Budapesti Operettszínház produkciójaként láthatja a Miskolci Operafesztivál közönsége. A Bohémélet című opera modern verzióját KERO rendezi és az átírásban Müller Péter Sziámi és Zsoldos Béla voltak a szerzőtársai. A Bohém Casting 2012. június 9-én debütál a Miskolci Nemzeti Színházban. Többet sajnos a Miskolci Operafesztivál honlapján sem találtam a produkcióról, így a szereposztás sem tiszta még. Azonban a jegyeket már árulják az előadásra. Feltehetően a Budapesti Operettszínház Budapesten is bemutatja majd az új opera-musicalt a 2012/2013-as évadban.

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr774469100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása