máj
8

2013. május 2-án lesz 40 éve, hogy bemutatták Presser Gábor musicaljét a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt. A darab dalait 1998-ban újrahangszerelték és hazai sztárok (Ákos, Szinetár Dóra, Kaszás Attila, Szolnoki Péter) énekelték fel újra a dalokat. 2007-ben pedig a Sziget Fesztiválon láthattuk újra a musicalt egy különleges verzióban.

A 40 éves évforduló alkalmából tűzi újra műsorra a darabot a Vígszínház. A darabot Riport a popfesztiválról címmel hirdették meg, így vélhetően nem csak a címben, hanem a darabban is lesznek változások, hiszen 40 év alatt talán a szerzőkben is sok minden új megérett.

A várható szereposztásról nincs még hír, de vélhetően nem csak a színház sztárjai, hanem más nagy nevek is szerepet kapnak a jubileumi előadásban.

A musicalben olyan örök klasszikusok hangzanak el, mint a  Ringasd el magad, Arra születtem, és A fák is siratják, Hogyan mondjam el, Valaki mondja meg. A musical dalaiból rengeteg feldolgozás készült, többek között Király Linda, Rapülők, Kimnowak, Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra énekelték a musical egy-egy slágerét lemezükön és koncertjeiken.

A musicalt egyedülálló módon nem csak Magyarországon, hanem Amerikában is bemutatták.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani többet is a 2012/2013-ban bemutatásra kerülő musicalekről és rockoperákról!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr764496295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 50 éves lett a wannabe rockmessiás 2012.05.09. 10:26:21

A rák után leginkább ellenálló betegség a Depeche Mode rajongás fő kiváltó tényezője, Dave Gahan ma tölti be ötvenedik életévét. Ha van ember a világon, akinek semmi sem jött össze az életben, akkor az ő. Először is punk akart lenni. De hiába festette...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása