sze
14

elfujta-a-szel-musical.jpgÚjabb együttműködésre készül a Szegedi Szabadtéri Játékok és az Operettszínház, ugyanis a Rudolf és a Rómeó és Júlia musical sikerei után egy újabb musicalt állítanak színpadra.

A választás a Rómeó és Júlia musical szerzőjének (Gerard Presgurvic) legújabb musicaljére az Elfújta a szél musicalre esett. A mindjárt 10 éve Párizsban bemutatott musical a világhírűvé vált Elfújta a szél című opusz zenés feldolgozása. Scarlett O'Hara szerelmi története még ma is megérinti a közönséget és a musical verzió a zenén keresztül egy hatásosabb élményt ígér.

Az Elfújta a szél a 2013/2014-es évadban a Budapesti Operettszínházban lesz látható, de a hazai premier Szegeden lesz 2013. július 26-án és 27-én, majd augusztus 2-3 ismét látható lesz. Az Elfújta a szél musical premierjére már árulják jegyeket. Szereposztás  várhatóan a színház sztárjai (Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Dancs Annamari, Szabó P. Szilveszter, Földes Tamás, Szabó Dávid) láthatóak lesznek a darabban.

Frissítés:

Elfújta a szél musical szereposztás:

Scarlett O'Hara: Gubik Petra / Vágó Zsuzsi
Scarlett apja: Szomor György
Rhett Buttler: Szabó P. Szilveszter
Melanie Hamilton: Bíró Eszter
Bell: Janza Kata 
Mammy: Nádasi Veronika
Ashley Wilkes: Veréb Tamás
Forradalmár fiú: Kerényi Miklós Máté
Frank: Brasch Bence

 

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

Az Elfújta a szél története röviden:
A történet az 1800-as évek Amerikájába repít minket vissza. Azokba az időkbe, amikor még rabszolgákat tartottak. A történet központjában a szép Scarlett O'Hara, akit körül rajonganak a férfiak és aki életét nem is az időközben kitört háború dúlja fel igazán, hanem az, hogy bár a férfiak keresik a kegyeit, ő mégsem kaphatja meg álmai férfiját. Scarlett reménytelenül szerelmes ugyanis egy férfiba (Ashley Wilkes) ám Ashley egy másik lányt (Melaney Wilkest) szeret, akit feleségül is vesz. Scarlet elkeseredésében hozzámegy Ashley szerelmének báttyához (Charles Hamilton). Az esküvő napján tör ki a háború, amelyben Scarlet elveszti újdonsült férjét. Ezután Scarlet szerelme nyomába ered, így Melanie közelébe költözik. Melanie éppen ekkor szülte meg Ashley gyermekét, de máris menekülésre kényszerül. Menekülésében Scarlettel Butler kapitány lesz segítségükre, ám útközben elhagyja őket, hogy harcba szálljon. Scarlett így végül haza tér, ahol egy kifosztott üres házat talál és szembesül vele, hogy anyja is meghalt. Scarlettnek egyedül kell boldogulnia, azonban egyedül nem bírja a terheket, így hozzá megy Frank Keneddyhez (húga völegényéhez), akivel ismét Atlantába költözik, azonban újdonsült férjét ismét gyorsan elveszíti egy utcai harc folyamán. Ekkor lép színre Rhett, aki megkéri Scarlet kezét, de a házasságuk Scarlet Ashley iránt érzett szerelme miatt kudarcra van ítélve. Bár születik egy lányuk, korai halála végleg reménytelenné teszi kapcsolatukat. Mikor Melanie meghal, Rhett úgy dönt nem áll Scarlet útjába, így elhagyja az asszonyt, hogy az megpróbálhassa szerelmével Ashleyvel. A happy end azonban elmarad, hiszen Scarlett amikor Rhett elhagyja és végre megkaphatná Ashleyt rájön, hogy ő nem is ezt akarta, mitöbb Rhettet szereti. Scarlet szerelmi vallomása azonban hidegen hagyja a Scarlettért egykor rajongó férfit.

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr84777489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása