jún
11

lehetszkiraly.jpg2004-ben mutatták be a budapesti Operettszínházban a Rómeó és Júlia musicalt, ami óriási sikert aratott. A musicalből megjelent CD az egyik legkeresettebb musical CD volt és a siker nyomán a magyar előadásból is készült egy DVD, amit Szegeden a Szabadtéri Játékokon rögzítettek. A musicalt amúgy Pécsen, Debrecenben és Sopronban is láthatták a rajongók az Operettszínház sztárjaival. A magyar Rómeó és Júlia musical jelenleg a leghosszabban futó Rómeó előadás. A magyar csapat a sikert Romániában román nyelven is megismételte, ahol a magyar szereplők is vendégeskedtek egy alkalommal.

A Lehetsz király című dal a hazai rádiók top listáján is szerepelt, méghozzá előkelő helyen. Ezt a dalt magyarul Dolhai Attila, Bereczki Zoltán és Mészáros Árpád Zsolt tette ismertté. A jól ismert csapat azonban utoljára játszik együtt a Rómeó és Júlia musicalben 2012. június 23-án. (írta a Musicalinfo) A "búcsú előadásra" már jegyet sem lehet kapni. (A rajongói fórumok szerint Bereczki Zoltán utolsó előadása 2012. július 7-én lesz, amikor is szintén a Rómeó és Júliában fog játszani. A júliusi előadásra még vannak jegyek. Klikk ide!)

Az ok nyilván az lehet, hogy Bereczki Zoltán szeptembertől már nem játsza Mercutio szerepét az Operettszínházban. Illetve a színház is vélhetően a fiatalabb tehetségeknek próbál teret adni, ami érthető is, hiszen Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt és Bereczki Zoltán már jócskán túl vannak a 20-as éveiken.  Dolhai Attila 35 éves, Bereczki Zoltán 36 éves és Mészáros Árpád Zsolt 38 éves. Már a darab bemutatójakor is necces volt a koruk, bár kétség kívül továbbra is jól áll nekik a fiatalos szerep és továbbra is hitelesek.

2011 novemberében új szereposztás debütált, amelyet a színház egy SP által tervezett és fotózott plakáttal népszerűsített városszerte. A darabban a Csillag Születik sztárja Brasch Bence kapta Mercutio szerepét. Mercutio szerepében előtte csak Szabó Dávid és Bereczki Zoltán volt látható. Dávid egyébként egyedülállóan jól játszott és remekül formálta a saját formájára úgy a karaktert, hogy közben sokszor mégis kísértetiesen hasonlított Bereczki Zolira. Nagy sikert aratott, pedig igazán kritikus közönség várta. Ajánlom mindenkinek!

És akkor a búcsú jegyében itt a legendás dal:

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

 

És akkor a búcsú jegyében itt a legendás dal:

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr424579581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása