dec
8

 Államtitkári kérésre kerül bemutatásra a musical pályázaton nem nyert Én, József Attila musical Kiss Judit Ágnes blogja szerint. Így nyilatkozott a musical bemutatója kapcsán a blogján

„Ma megtudtam, hogy a musicalpályázatban díjat nem nyert József Attiláról szóló darabot a színház bemutatja, mivel valamelyik szerző az államtitkárig ment a panasszal, hogy nem díjazták a munkáját. Az államtitkár felhívta a színházigazgatót, aki lelkesen felajánlotta, hogy természetesen ő maga fogja rendezni a művet. Az csak személyes vélemény, hogy megzenésített JA-versek mellé saját dalszövegeket írni szakmai öngyilkosság, gyenge dalszövegeket pedig dilettantizmus, az pedig végképp személyes és laikus, hogy a zene feledhető, de az eljárás elkeserít. Hogy csak egy telefon az államtitkár úrnak. Én miért nem hívom fel? Hogy nem tudom a számát? Hogy ha tudnám, se tenném meg? De itt így megy ez, Mr. Vonnegut”

Mindenki maga döntse el, hogy elhiszi-e azt, hogy egy siker produkciókat játszó színház nagyszinpadra tenne-e egy musicalt, pusztán államtitkári kérésre?

A darab bár nem volt díjnyertes már szerepelt a színház bemutató tervei között. A nyári nyilatkozatok szerint a színház kis színpadán került volna bemutatásra a magyar dráma napján (ahogyan Kiss Ágnes Judit musicalje is kis színpadon került bemutatásra), ám a színház végül a nagy színpadi bemutató mellett döntött. 

Bármi is az igazság a hír körül én úgy gondolom Szirtes Tamás a pályázattal többet tett ezekért a szerzőkért mint bárki más.. Így méltánytalannak tartom ezt a mocskolódást is. Ha az a Fabáb előadás olyan jó lett volna, akkor nyilván valahol, valamelyik színház már csak játszaná. A pályázatra más musical is érkezett amit a zsűri nem ítélt elég jónak és máshol mégis bemutatásra került. 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr583447935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása