jan
12

Juronics Tamás koreográfus nevét jól ismerte a tánc iránt érdeklődő közönség és országosan ismert lett a neve, amikor a Megatánc zsűrijében láthattuk. Szegeden a Nemzetiben rendez most egy musicalt, amiben a korábbi cikkeimben is már emlegetett két fiatal tehetség Kádár Szabolcs és Kocsis Dénes lesznek láthatóak. (A fiúk nemrég debütáltak az Operettszínház Rómeó és Júliájában is!) A musicalben szerepet kapott Sári Évi is, aki musical téren már nagy sikert aratott a Vámpírok bálja és a Sakk musicalben.

A West Side Story musical egy régi klasszikus, amiből még film is készült és ami 40 év után is nagy erővel tud hatni a közönségre. Az előadás díszleteit a magyar sztár díszlettervező Kentaur készíti. Kentaur nevéhez kötődik  Az Operaház fantomja, a Vámpírok bálja musical, a Miss Saigon musical és sok más musical díszlete és jelmeze.

A West Side Story musical bemutatója 2012. február 10-én lesz a Szegedi Nemzeti Színházban. Az előadásra jegyek és a szereposztás itt!

Nyomj egy lájkot, ha szereted a musicaleket!

 

A musical két nagy slágere a Miénk az éj és a Maria lentebb meghallgatható:)

A West Side Story musical történetéről:

A shakespeare-i történet az 1950-es évek közepén játszódik New York West Side negyedében, ahol két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti egyeduralmat. A második generációs amerikai kamaszok csapata, a Jets, és a Puerto Rico-i emigráns fiatalok, a Sharks közötti feszültség a végsőkig fokozódik. Mindennaposak az utcai összetűzések, és kitörni készül a bandaháború. A két klán vezetői találkozóra készülnek, ahol megbeszélhetik egy utolsó nagy összecsapás részleteit. A győztes mindent visz – ez a jelszó. Csakhogy a szerelem beleavatkozik az eseményekbe. A Jets egyik tagja, Tony ugyanis szemet vet a gyönyörű Mariára, kinek bátyja Bernardo, a Sharks vezére. Szerelmük – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik. A mű drámai témája, kifinomult zenéje, nagyszerű táncjelenetei miatt és amiatt, hogy jelentős társadalmi problémákra hívta fel a figyelmet, az amerikai musical-színház egyik sarkkövévé vált.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr303539501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása