jún
18

jesusphoto1.jpgÉrdekes, hogy bár egyre kevesebben járnak templomba, mégis a vallási és bibliai történetek még mindig sokakat inspirálnak arra, hogy színházba járjanak.

Az első bibliai vonatkozású musical a Jézus Krisztus Szupersztár volt, ami meghódította az egész világot, többek között hazánkat is. A rockoperát még most is játszák hazánkban, sőt hamarosan egy aréna koncert is lesz belőle Londonban. A Jézus Krisztus Szupersztár kapcsán korábban már írtam bővebben sok érdekességet! Azt azonban kevesen tudják, hogy Jézus életéről magyar rockopera is született, erről még lentebb szólok, de a Jézus Krisztus Szupersztár kapcsán, fontosnak tartom megjegyezni a József és a színes szélesvásznú álomkabát musicalt is. Ezt szintén Andrew Lloyd Webber írta és pár éve felújította a darabot a Madách Színház. Bár bibliai történet, mégis irtó szórakoztató és vicces előadás várja a közönséget. A darabban 2011-ben kapott szerepet az X-faktor győztese Vastag Csaba is!

Sőt a hazai szerzőket Jézus édesanyja Mária élete is megihlette. 2011-ben mutatták be a Mária musicalt. A Szűz Mária életét feldolgozó magyar musicalt 2012 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon is láthatjuk majd! A Mária musical két alkalommal lesz látható, bár ezekkel az árakkal az ember egy nagyobb musicalsztárt is várna a darabba. A musical zenéjét a Ghymes zenekar frontembere írta. A musicalben amúgy szerepel HOBÓ is.

Nyomj egy lájkot, ha szeretnél hallani musical érdekességekről és a friss musical hírekről!

 


Mária életéről amúgy már jóval korábban született magyar zenei mű. Müller Péter Sziámi, Tolcsvay László és Müller Péter hármasa írta meg az első rockoperát Mária életéről. A Mária evangéliuma az ő szemével mutatta be Jézus életét. Az ismert rockoperát néha-néha még mindig színpadra állítják méghozzá mindig nagy sikerrel.

Sőt mint kiderült Jézus életéről is készült magyar rockopera. Ma olvastam a hírt, hogy rockoperát írt a kilencvenes évek elején az idei csíksomlyói búcsú szónoka, Tempfli Imre, a stuttgarti magyar katolikus egyházközség lelkipásztora. Tempfli Imre az MTI-nek elmondta, ő a szövegét írta a Jézus Testvér című rockoperának, amelynek a zenéjét Czoll Ernő, a nagybányai veresvízi plébániatemplom kántora szerezte. A produkciót nagybányai fiataloknak tanították be, és Csíksomlyón adták elő valamikor a kilencvenes évek elején. Tempfli Imre elmondta, hogy emlékei szerint a rockopera Jézus életének az utolsó szakaszát dolgozta fel. Hozzátette azonban, hogy csak halványan emlékszik a produkcióra. Arra is csak a római tanulmányai időszaka alapján tudott visszakövetkeztetni, hogy a rockoperát 1990-ben, 1991-ben vagy 1992-ben mutatták be. "Ez még megboldogult legénykoromban történt" - jegyezte meg tréfásan a lelkész. Hozzátette, biztosan nem volt nagy sikerű a produkció, mert csak egyszer adták elő, aztán feledésbe merült. Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú jelmondata "Máriával, isten anyjával". A szentmise szónoka, Tempfli Imre a Szatmár megyei Kaplonyban született. Jelenleg a németországi Kirche in Not Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetője, és a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa.


S ha már bibliai musicalekről van szó. Jelenleg is készülőben van egy Mózes musical és egy koncert erejéig bemutatásra került már a Jézus tanitványairól szóló musical is. Hazánkban azonban ezeket még nem mutatták be.

A bejegyzés trackback címe:

https://musicalhirek.blog.hu/api/trackback/id/tr94595739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása